Hlavní obsah

Štěpánek v Petrohradu smetl Ferrera

Český tenista Radek Štěpánek pokračuje ve svém úspěšném tažení ruskými turnaji a v Petrohradu postoupil hladce do druhého kola. Šestý nasazený David Ferrer proti němu uhrál jen pět her. Štěpánek před dvěma týdny postoupil v Moskvě do čtvrtfinále, teď jej čeká další výzva. V druhém kole se utká s vítězem zápasu Brita Rusedského se Švýcarem Rossetem.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Radek Štěpánek.

Článek

Ruská tenistka Anastasia Myskinová se na poslední chvíli omluvila z turnaje v Linci, kde měla plnit roli druhé nasazené hráčky. U vítězky French Open naplno propukla chřipka, jejíž symptomy ji trápily už od turnaje v Moskvě. Na její místo v pavouku se posune třetí nasazená Serena Williamsová ze Spojených států.

Další Ruska Jelena Bovinová, která se po odstoupení své krajanky stala dodatečně devátou nasazenou, v prvním kole vyřadila Jelenu Kostaničovou z Chorvatska po setech 6:4, 6:2. Ve druhém kole se utká s Marion Bartoliovou z Francie.

Andrei Pavel postoupil na turnaji ve Stockholmu do druhého kola. Třetí nasazený tenista zdolal ve švédské metropoli Agustína Calleriho z Argentiny po dvou vyrovnaných setech poměrem 6:4 a 7:6.

PETROHRAD
Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Ferrer (6-Šp.) 6:2, 6:3, Saulnier (Fr.) - Martin (Šp.) 6:0, 6:1.
LINEC
Dvouhra - 1. kolo:
Bovinová (9-Rus.) - Kostaničová (Chor.) 6:4, 6:2, Bartoliová (Fr.) - Panovová (Rus.) 7:5, 6:1.
STOCKHOLM
Dvouhra - 1. kolo:
Pavel (3-Rum.) - Calleri (Arg.) 6:4, 7:6 (7:4), Gambill (USA) - Nieminen (Fin.) 7:6 (7:5), 3:6, 6:2.

Reklama