Hlavní obsah

Zakopalová - Přádová 6:0, 6:1Zakopalová měla na tenisovém Sparta Prague Open snadný začátek

Praha

Tenistka Klára Zakopalová měla snadný vstup do turnaje kategorie ITF Sparta Prague Open. Druhá nasazená hráčka akce dotované částkou sto tisíc dolarů dnes porazila na antuce ve Stromovce krajanku Martinu Přádovou, která hrála díky volné kartě, v prvním kole suverénně po setech 6:1 a 6:0.

Foto: ČTK/AP

Klára Zakopalová na modré antuce v Madridu.

Článek

Do druhého kola postoupila i další česká tenistka Eva Birnerová, která si poradila s Olivií Rogowskou. Australanku přehrála ve dvou setech 6:1 a 6:4.

Hradecká se odhlásila

Z turnaje se odhlásila Lucie Hradecká. Semifinalistka z Madridu má po životním úspěchu problémy s břišním svalem, který si zranila v semifinále s pozdější vítězkou Serenou Williamsovou z USA. "Bohužel, Lucie si doma nezahraje. Potřebuje více času, aby se dala dohromady," napsal její trenér Jiří Fencl na Twitteru.

Nasazená jednička Lucie Šafářová vstoupí do turnaje ve středu stejně jako další čtveřice českých hráček včetně turnajové trojky Barbory Záhlavové-Strýcové.

Ambasadorkou turnaje Mandlíková

Ambasadorkou turnaje i pořádajícího sparťanského klubu je Hana Mandlíková. "Je tu velice dobrá úroveň. Těším se hlavně na Kimiko Dateovou-Krummovou, se kterou jsem v podstatě ještě hrávala," jmenovala dvaačtyřicetiletou Japonku. "A potom na Lucku Šafářovou, prostě na naše holky," dodala čtyřnásobná grandslamová vítězka dvouhry (Australian Open 1980, 1987, French Open 1981 a US Open 1985).

Letos v únoru oslavila někdejší třetí hráčka světa padesátiny. "Před narozeninami jsem si říkala, 'ježíšmarjá, mně už je padesát', ale myslím, že na padesát nevypadám. Je to o tom, jak se člověk cítí, a já se cítím dobře," usmála se Mandlíková, která podřizuje svůj život v Americe výchově dvojčat Elisabeth Haně a Marku Vilémovi.

Sparta Prague Open (antuka, dotace 100 tisíc dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (2-ČR) - Přádová (ČR) 6:1, 6:0, Birnerová (ČR) - Rogowská (Austr.) 6:1, 6:4, Babosová (4-Maď.) - Smitková (ČR) 7:6 (7:4), 7:5, Becková (Něm.) - Daniiliduová (5-Řec.) 2:6, 7:5, 6:3, Moritaová (8-Jap.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6:3, 6:3, Vögeleová (Něm.) - Foretzová (Fr.) 6:4, 7:6 (9:7), Sevastovová (Lot.) - Duboisová (Kan.) 6:3, 7:5.

Reklama

Související témata: