Hlavní obsah

Čang Šuaj - Záhlavová-Strýcová 1:6, 6:3, 7:6Záhlavová-Strýcová na Spartě prohrála v prvním kole

Praha

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová skončila nečekaně hned v prvním kole turnaje kategorie ITF Sparta Prague Open. Třetí nasazená dnes prohrála s Australankou Casey Dellacquaovou hladce 3:6 a 1:6.

Foto: Sebastien Pirlet, Právo

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová

Článek

Sedmapadesátá hráčka světa Záhlavová-Strýcová na začátku zápasu sice vedla 2:0, ale pak v chladném počasí ve Stromovce prohrála dvanáct ze čtrnácti her. "Jsem trošku nachlazená, ale hrála jsem špatně, a proto se na to nechci vymlouvat. Vůbec jsem nebyla ve hře," hlesla cestou do šaten.

Dost úsilí musela vynaložit nejvýše nasazená Lucie Šafářová. Dvaadvacátá hráčka světa prohrávala s Monikou Puigovou z Portorika, až 207. na žebříčku WTA, v prvním setu 1:3, ale pěti hrami v řadě set získala. Druhou sadu rozhodl až tie-break.

"Člověk neví, co od ní může očekávat. Ona neměla co ztratit a trefovala i míče, které bych ani nečekala. Snažila jsem se pořád soustředit a myslím, že jsem to pak zvládla dobře," oddechla si Šafářová po ovacích zaplněné tribuny.

Do druhého kola postoupila také Karolína Plíšková. Vítězka juniorky na Australian Open 2010 si poradila s Japonkou Rikou Fudžiwaraovou snadno 6:1 a 6:2. Její dvojče Kristýna Plíšková podlehla Polce Urszule Radwaňské, sestře světové trojky Agnieszky, dvakrát 3:6. Vypadla i Sandra Záhlavová.

Tenisový turnaj kategorie ITF žen Sparta Prague Open v Praze (antuka, dotace 100 tisíc dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Kar. Plíšková (ČR) - Fudžiwaraová (Jap.) 6:1, 6:2, Dellacquaová (Austr.) - Záhlavová-Strýcová (3-ČR) 6:3, 6:1, Čang Šuaj (Čína) - Záhlavová (ČR) 1:6, 6:3, 7:6 (7:4), U. Radwaňská (Pol.) - Krist. Plíšková (ČR) 6:3, 6:3, Baltachaová (6-Brit.) - Arruabarenaová-Vecinová (Šp.) 6:3, 6:1, Misakiová (Jap.) - Razzanová (Fr.) 6:1, 7:6 (7:0).

Reklama

Související témata: