Hlavní obsah

Šarapovová obvinila Azarenkovou ze simulování

Světová tenisová jednička Viktoria Azarenková si postěžovala, že kvůli pravidlům WTA Tour musela hrát na turnaji v Římě i se zraněním, aby neohrozila své postavení v žebříčku. Její výroky však nenašly příliš pochopení u druhé hráčky světa Marie Šarapovové, jež svou rivalku nepřímo obvinila ze simulování.

Foto: ČTK/AP

Maria Šarapovová obvinila světovou jedničku ze simulování

Článek

Azarenková ve středu na římské antuce hladce vyhrála svůj první zápas proti Izraelce Šahar Peerové, bezprostředně poté však kvůli zranění pravého ramena z turnaje odstoupila. Dnes Běloruska na Twitteru uvedla, že musela k prvnímu utkání nastoupit, aby ochránila své první místo v žebříčku.

"Byla jsem rozpolcená a zklamaná z toho, že jsem se musela z Říma odhlásit. Snažila jsem se, co to šlo, ale nebyla jsem zdravá," uvedla vítězka Australian Open. "Kdyby byla pravidla WTA jiná, soustředila bych se na to, abych se uzdravila, ale nemohla jsem si dovolit nezapočítat turnaj," dodala Azarenková. Narážela na pravidlo, že hráčky musí zahrnout určité turnaje do svých žebříčkových kalkulací a pak je nesmějí nahradit jinými.

Šarapovová ovšem Azarenkovou na tiskové konferenci po svém čtvrtfinálovém vítězství nad Venus Williamsovou kritizovala. "Je zraněná častěji než kdokoli jiný a stále je jednička. Myslím, že loni měla nejvíc zranění ze všech hráček. Občas se odhlásí a pak ji za dva dny vidíte, jak trénuje," rýpla si Ruska do své mladší soupeřky.

Trojnásobná grandslamová vítězka Šarapovová musela vynechat téměř rok po operaci ramena, a proto považuje zdraví za důležitější než body. "Když jsem zraněná, tak bez ohledu na to, jak velkou pokutu můžu dostat, prostě nehraju. Moje tělo a zdraví jsou nejdůležitější věci a je mi jedno, jestli přijdu o body nebo o peníze," dodala pětadvacetiletá rodačka ze Sibiře.

Reklama

Související témata: