Hlavní obsah

Nadal - Ferrer 7:6, 6:0Nadal postoupil posedmé do finále v Římě, tam ho čeká Djokovič

Řím
Aktualizováno

Tenista Rafael Nadal postoupil posedmé do finále antukového turnaje v Římě. Pětinásobný vítěz porazil v sobotním španělském semifinále 7:6 a 6:0 Davida Ferrera. V neděli se utká o titul se svým loňským přemožitelem Novakem Djokovičem ze Srbska, jenž zdolal v druhém semifinále 6:2 a 7:6 Švýcara Rogera Federera.

Foto: Max Rossi, Reuters

Rafael Nadal byl ve španělském semifinále v Římě úspěšnější

Článek

Třetí hráč světa Nadal v prvním setu prohrával 1:3, ale vzal si brejk zpátky a sadu získal po výhře 8:6 v tie-breaku. Tím čtvrtfinálový přemožitel Tomáše Berdycha zlomil Ferrerův odpor a v druhé sadě mu nadělil "kanára". Na antuce tohoto svého krajana porazil podvanácté v řadě.

První hráč žebříčku Djokovič se utkal s Federerem poprvé od loňského semifinále US Open, v němž Švýcarovi nestačily k vítězství ani dva mečboly. První set byl Srbovou jasnou záležitostí. V druhé sadě podával za stavu 5:4 na vítězství, ale Federer dokázal prodloužit zápas díky využití svého jediného brejkbolu v zápase. Vítěz předchozího turnaje v Madridu si tak vybojoval tie-break, ten ale v poměru 7:4 získal Djokovič a bude v nedělním finále usilovat o třetí římský titul.

Serena Williamsová semifinále vzdala

Ve finále ženského turnaje se utkají Číňanka Li Na a Ruska Maria Šarapovová. Zatímco  Šarapovová v semifinále porazila 6:3 a 6:4 čtvrtfinálovou přemožitelku Petry Kvitové Angelique Kerberovou z Německa, Li Na prošla do zápasu o titul bez boje, neboť její semifinálová soupeřka Serena Williamsová z USA kvůli zranění v dolní části zad před zápasem z turnaje odstoupila.

Zdravotní problémy připravily bývalou světovou jedničku o šanci navázat na triumfy z předchozích antukových turnajů v Madridu a Charlestonu. "Cítila jsem se docela ztuhlá a nemyslím, že teď jen ten správný moment to přemáhat," uvedla Williamsová s výhledem na Roland Garros, jež začne za týden.

"Chci si odpočinout a dát se dohromady. Mám na to týden, takže jsem si jistá, že budu stoprocentně v pořádku," dodala třináctinásobná grandslamová vítězka.

ŘÍM (antuka):
Muži (dotace 2 950 475 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (3-Švýc.) - Seppi (It.) 6:1, 6:2.
Semifinále
Nadal (2-Šp.) - Ferrer (6-Šp.) 7:6 (8:6), 6:0, Djokovič (1-Srb.) - Federer 6:2, 7:6 (7:4).
Ženy (dotace 2 166 400 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (2-Rus.) - Kerberová (12-Něm.) 6:3, 6:4, Li Na (8-Čína) - S. Williamsová (9-USA) bez boje.

Reklama

Související témata: