Hlavní obsah

Kvitová má natažený břišní sval, ale věří, že grandslam v Paříži stihne

Tenistka Petra Kvitová se vrátila z turnaje v Římě s nataženým břišním svalem. Světovou čtyřku nyní čeká odpočinek a lékařské vyšetření, ale česká jednička věří, že grandslamové Roland Garros v Paříži není ohroženo.

Foto: Susana Vera, Reuters

Petra Kvitová při turnaji v Madridu.

Článek

"Nemyslím si, že by mně to (zranění) mělo zabránit v odjezdu na Roland Garros, kam plánuji jet koncem týdne, a už se zase těším, až budu hrát," vzkázala dvaadvacetiletá Kvitová médiím prostřednictvím svého mluvčího Karla Tejkala.

V pátečním čtvrtfinále prohrála s Němkou Angelique Kerberovou ve třech setech. Druhý ještě dokázala vybojovat, ale ve třetím už fyzicky nestačila. "Kvůli nataženému břišnímu svalu jsem měla problémy s podáním, což mě v posledním utkání dost limitovalo, ale nechci se na to vymlouvat," konstatovala Kvitová.

Zranění ji v Římě zřejmě limitovalo už dříve

Wimbledonská vítězka Kvitová měla s břišním svalem nejspíše problémy už proti Rumunce Soraně Cirsteaové ve 3. kole. Zranění fulneckou rodačku limitovalo především při hře nad hlavou. "Zaznamenala jsem asi můj nejrychlejší servis, který byl kolem 135 km/h," komentovala ve čtvrtek ironicky na Twitteru své podání.

Z Říma zamířila Kvitová do Prostějova, kde se nyní bude připravovat na antukový grandslam. "Jsem ráda zase na skok doma, odpočinu si fyzicky i psychicky a mám dostatek času na to, abych se dala do pořádku," řekla tenistka.

Reklama