Hlavní obsah

Šarapovová- Li Na 4:6, 6:4, 7:6Ruska Šarapovová obhájila v Římě titul

Aktualizováno

Druhá tenistka světa Maria Šarapovová po roce opět vyhrála turnaj v Římě. Pětadvacetiletá Ruska v neděli ve finále porazila Číňanku Li Na 4:6, 6:4, 7:6 a získala druhý titul v sezóně. Očekávané mužské finále mezi Srbem Novakem Djokovičem a Španělem Rafaelem Nadalem bylo kvůli dešti odloženo na pondělí.

Foto: ČTK/AP

Ruska Maria Šarapovovoá ovládla finále trunaje v Římě.

Článek

Šarapovová přitom za obhajobou nevykročila dobře a po ztrátě prvního setu pustila ve druhém soupeřku do vedení 4:0. Pak ale bývalá světová jednička získala osm gamů za sebou a v rozhodující sadě se ujala vedení 2:0.

Třicetiletá Li Na dokázala srovnat, dokonce si vypracovala mečbol, zápas ale nakonec zamířil do tie-breaku. Před jeho začátkem začalo pršet a utkání bylo na dvě hodiny přerušeno. S přestávkou se lépe vyrovnala Šarapovová, zkrácenou sadu vyhrála 7:5 a navázala na dva týdny starý titul ze Stuttgartu.

Kvůli dešti ani nezačala repríza loňského souboje o titul mezi obhájcem Djokovičem a pětinásobným vítězem Nadalem, kteří měli hrát od 20:00. Organizátoři finále odložili na pondělní poledne.

Turnaj mužů a žen v Římě (antuka):
Muži:
Čtyřhra - finále:
Granollers, M. López (Šp.) - Kubot, Tipsarevič (Pol./Srb.) 6:3, 6:2.
Ženy:
Dvouhra - finále:
Šarapovová (2-Rus.) - Li Na (8-Čína) 4:6, 6:4, 7:6 (7:5).
Čtyřhra - finále:
Erraniová, Vinciová (3-It.) - Makarovová, Vesninová (Rus.) 6:2, 7:5.

Reklama

Související témata: