Hlavní obsah

Schiavoneová ovládla turnaj ve Štrasburku a získala pátý titul

Aktualizováno

Italská tenistka Francesca Schiavoneová zdolala ve finále turnaje ve Štrasburku domácí Alizé Cornetovou 6:4, 6:4. Získala pátý titul v kariéře a první od dva roky starého triumfu na French Open.

Článek

Druhá nasazená Italka se ve finále s Cornetovou, hrající ve Štrasburku díky divoké kartě, zdržela na antukovém kurtu 104 minut. Jednatřicetiletá hráčka tak ukončila dvouleté čekání na triumf, během nějž se dostala paradoxně jen do finále loňského Roland Garros, kde nestačila na Číňanku Li Na.

Česká tenistka Vladimíra Uhlířová šestý deblový titul nezískala. Spolu s Natalií Grandinovou z JAR podlehla ve finále Bělorusce Olze Govorcovové s Klaudií Jansovou-Ignacikovou z Polska 7:6, 3:6 a 3:10.

Uhlířová s Grandinovou postoupily loni do finále šestkrát, ale uspěly jen na poslední pokus v září v Soulu. Při letošní finálové premiéře vyhrály první set v tie-breaku, ale zápas nakonec k vítězství nedotáhly.

Desátý titul pro Radwaňskou

Polská tenistka Agnieszka Radwaňská vybojovala na antukovém turnaji v Bruselu třetí letošní a celkově desátý titul. Ve finále po pomalejším začátku splnila roli nasazené jedničky a Rumunku Simonu Halepovou porazila 7:5 a 6:0.

Třiadvacetiletá Polka si připsala proti Halepové celkem 36. vítězný letošní zápas a je zatím nejúspěšnější tenistkou olympijské sezony. Světová jednička Běloruska Victoria Azarenková má na kontě o jednu výhru méně.

Dvacetiletá Halepová si dnes zahrála finále na okruhu WTA potřetí a polské favoritce vzdorovala téměř hodinu a půl. Druhý set však už byla pod tlakem od začátku a dostala "kanára".

ŠTRASBURK (antuka, dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Schiavoneová (2-It.) - Cornetová (Fr.) 6:4, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Govorcovová, Jansová-Ignaciková (2-Běl./Pol) - Grandinová, Uhlířová (1-JAR/ČR) 6:7 (4:7), 6:3, 10:3.
BRUSEL (antuka, dotace 637 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Halepová (Rum.) 7:5, 6:0.
Čtyřhra - finále:
Matteková-Sandsová, Mirzaová (4-USA/Indie) - Rosolská, Čeng Ťie (3-Pol./Čína) 6:3, 6:2.

Reklama

Související témata: