Hlavní obsah

Ve finále Fed Cupu přivítají české tenistky Srbsko v Praze

Za pomoci čtrnácti tisíc fanoušků v pražské O2 Areně budou tenistky útočit na obhajobu triumfu ve Fed Cupu. V české metropoli se výběr kapitána Petra Pály střetne ve finále na rychlém povrchu se Srbkami 3. a 4. listopadu a pokusí se navázat na loňské vítězství v Moskvě nad Ruskem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vítězný český fedcupový tým z roku 2011 (zleva) Květa Peschkeová, Lucie Hradecká, nehrající kapitán Petr Pála, Petra Kvitová a Lucie Šafářová pózuje s replikami trofejí pro šampióny týmové soutěže.

Článek

Po dubnové výhře v semifinále nad Italkami v Ostravě se rozhodovalo, v kterém městě se fedcupové finále uskuteční. Pražská hala byla předurčena díky přísným pravidlům tenisové federace (ITF). "Podle kterých prakticky jiné město ani nepřicházelo v úvahu," řekl Karel Tejkal, mluvčí organizátora finále České sportovní.

Kvitová a spol. si zvolily rychlý povrch

"Do Prahy před 14 tisíc fanoušků už se těším, zažil jsem tam daviscupovou atmosféru proti Švýcarsku a bylo to úžasné. Hrát finále doma, navíc jako obhájci trofeje, to je snad sen každého kapitána," konstatoval Pála a odhalil i povrch, který tenistky zvolily: "Hrát budeme na tvrdém povrchu Novacrylic Ultracushion," řekl.

"Finále Fed Cupu je výjimečná sportovní událost, která daleko přesahuje hranice naší republiky. I proto jsme na základě konzultací s Mezinárodní tenisovou federací zvolili nejmodernější a nejprostornější halu, která je k dispozici. Věřím, že bude opět vyprodaná, naši tenisté si v ní udrží trvající neporazitelnost a hráčky obhájí loňské vítězství," řekl k volbě místa majitel České sportovní Miroslav Černošek.

Kapacita O2 Areny bude pro finále okolo 14 tisíc míst. Předprodej vstupenek začne v září a cena bude srovnatelná s lístky na dubnové daviscupové čtvrtfinále. Na Srbsko stál lístek na páteční či nedělní dvouhry do vrchního patra 450 korun, třídenní balíček 990 a permanentka na tři dny do prvního patra byla za 2490 korun.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner