Hlavní obsah

Cetkovská "doma" v Paříži vyzve kamarádku Johanssonovou

Paříž

Tenistka Petra Cetkovská se vrátila po třech letech vítězně na Roland Garros. Jen pár kilometrů od kurtů, na kterých trénuje, dnes porazila Rumunku Simonu Halepovou 6:1 a 6:3. Ve druhém kole nastoupí proti své kamarádce a domácí hráčce Mathilde Johanssonové.

Foto: ČTK/AP

Petra Cetkovská v utkání proti Simoně Halepové v úvodním kole Roland Garros.

Článek

Cetkovská neměla v prvním kole snadný los. Nastoupila proti Halepové, s kterou letos prohrála v Indian Wells. Rumunka navíc přijela do Paříže povzbuzena finálovou účastí v Bruselu. Sedmadvacetiletá Češka ale na kurtu dominovala.

"Bylo hodně důležité vyhrát a jsem ráda, že se to povedlo," citoval Cetkovskou po utkání Radiožurnálu a server iSport.cz. "Každé první kolo je důležité zvládnout, ale v Paříž to je ještě důležitější, protože jsem tu často, skoro jako doma."

Soupeřku brzdila únava

V utkání s Halepovou se mohla Cetkovská spolehnout na výborný return, ale také měla výhodu. Soupeřka byla z Bruselu unavená a hrála se zavázanou nohou. "Každý by byl po týdnu, kdy hrál hodně zápasů, unavený a ne stoprocentně připravený. Určitě byla unavenější, ale pořád je to hráčka, která vám nedá nic zadarmo," řekla česká hráčka.

Cetkovská je ve městě nad Seinou skutečně jako doma. Již šestým rokem v Paříži žije a trénuje v klubu Lagarder, jen sedm minut autem od areálu Roland Garros. Jejím trenérem je Francouz Stephan Charret, zároveň kouč švédské rodačky Johanssonové, která je kamarádkou Cetkovské a její příští soupeřkou.

"Na takové zápasy se asi nikdo netěší, to by byl masochismus. Dvakrát po sobě jsem s ní prohrála, naposledy letos ve Fezu. Vůbec se mi nepovedlo odpoutat se od toho, že jsme kamarádky. To teď bude hodně důležité," řekla Cetkovská.

V hledišti bude mít hodně kamarádů, Johanssonová zase rodiče a příbuzné. Tentokrát spolu jako na turnajích po světě nebydlí na pokoji a nechodí na společné večeře. "Bude to jiné, musím se od toho odpoutat."

Ještě před rokem Cetkovská, bývalá juniorská jednička, figurovala na 248. místě žebříčku a jak sama říkala, po tisící rozjížděla kariéru. Tentokrát se zdá, že našla správný směr. Vyhoupla se už na 26. místo na světě. "Loni bych tomu nevěřila, že se dostanu takhle vysoko. Teď doufám, že to půjde ještě dál, že nebudu zraněná a budu hrát dál dobře. Já jdu vždycky tak pomaličku, polehoučku," řekla novinářům.

Cetkovská si pochvalovala, že díky novému fyzioterapeutovi se cítí v poslední době stále fit a vyhýbají se jí zranění. "Nemusím se zastavovat a začínat zase od nuly. Díky tomu vyhrávám zápasy, s tím přichází sebevědomí," prohlásila.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články