Hlavní obsah

VIDEO: Před rokem Razzanová truchlila po smrti snoubence, teď slaví výhru nad Serenou

Loni na Roland Garros Virginie Razzanová truchlila kvůli snoubenci, který týden před začátkem turnaje podlehl nádoru na mozku. V úterý - prakticky na rok přesně po smutné události - však na stejném místě dosáhla francouzská tenistka největšího vítězství v kariéře, když v prvním kole pařížského grandslamu porazila po tříhodinové bitvě pátou hráčku světa Serenu Williamsovou 4:6, 7:6 a 6:3.

Poslední game zápasu Razzanová vs. S. Williamsová

 
Článek

"Nevím, jestli je to osud, ale hrozně moc jsem chtěla vyhrát," citovala devětadvacetiletou Razzanovou agentura Reuters. "Abych ale byla upřímná, tak minulost už neřeším. Sice to nějaký čas trvalo, ale období smutku už mám za sebou. Pracovala jsem s někým, kdo mi pomohl nastartovat novou etapu. Po čase jsem si uvědomila, že musím pokračovat a žít dál," dodala.

"Její příběh znám a jak je vidět, vyrovnala se s tím velmi dobře," uvedla Williamsová, které Razzanová připravila první porážku v úvodním kole grandslamu v kariéře. "Podobné příběhy máme ale skoro všichni. Já jsem málem umřela a problémy má i Venus. Takový je prostě život a záleží, jak se s tím kdo vyrovná," připomněla loňskou plicní embolii a autoimunitní onemocnění své starší sestry Venus.

Bývalá 16. hráčka světa Razzanová po zápase přiznala, že z losu, který ji v prvním kole poslal proti třináctinásobné grandslamové vítězce, radost neměla. Slíbila si však, že bude bojovat. "Před dvěma dny jsem se dívala na internetu na videa jejích zápasů z turnaje v Římě," uvedla tenistka, které momentálně v žebříčku patří až 111. příčka.

Byla jsem jako boxer, říkala Razzanová

Razzanová se nevzdala ani v tie-breaku druhého setu, v kterém s Williamsovou prohrávala 1:5 a byla tak dva míče od prohry. "Na kurt jsem se šla porvat. Byla jsem jako boxer. Věděla jsem, jak hraje, a byla jsem připravená," prohlásila. "Celý zápas jsem věřila, že můžu vyhrát. Dokonce i v tie-breaku," dodala.

O výhře nad Williamsovou nakonec Razzanová rozhodla v závěrečném 25 minut trvajícím gamu, když proměnila až osmý mečbol. Francouzka dohrávala zápas v křečích a také Williamsová vypadala, že má potíže se zády. Po nečekané prohře se však na zdravotní problémy odmítla vymlouvat.

"Ne, nic mi není. Jsem stoprocentně v pořádku," uvedla bývalá světová jednička. "Byla jsem trochu nervózní, ale tak to mám vždycky a rozhodně to není na škodu. Prostě jsem hrála údery později, což je samo o sobě dost hrozné. Tohle se mi na antuce nemůže stát," prohlásila Williamsová.

Reklama