Hlavní obsah

Tenista Del Potro by si přál, aby mu fandil Maradona

Paříž

Argentinský tenista Juan Martín del Potro je velkým fotbalovým fanouškem. Z rodinné tradice miluje bývalý vítěz US Open klub Boca Juniors, s bývalým hvězdným útočníkem týmu Martinem Palermem jsou kamarádi a moc by se mu líbilo, kdyby mu při tenisu fandil Diego Maradona.

Foto: Enrique Marcarian

Juan Martín Del Potro z Argentiny.

Článek

"Fanouškem Boky Juniors jsem odmalička, protože jim fandí celá rodina. Miluji barvy dresů, stadión, fanoušky... ," řekl Del Potro pro web French Open. Za nejskvělejší zápas, který viděl, označil výhru nad Realem Madrid v Interkontinentálním poháru v roce 2000 v Tokiu. "Jako blázen jsem měl nos nalepený na televizi a dlouho si ho pamatoval," uvedl.

Jeho hrdinou je především útočník Palermo, který byl kanonýrem týmu v úspěšných letech 1998 až 2001. Proto si Del Potro přál získat jeho podpis, což se mu povedlo a nejen to. "Martin je i mým přítelem. Co víc si přát?"

Pár slov už Del Potro prohodil i s argentinskou fotbalovou legendou Maradonou, s nímž se párkrát viděl. Ví, že nevysoký útočník má rád tenis a raketu docela ovládá. Na otázku, zda by se mu líbilo, aby mu Maradona fandil v hledišti, tak měl jasnou odpověď: "Jasně, on je argentinským idolem, to by bylo skvělé."

Střetne se s Berdychem?

Devátý hráč světa Del Potro je možným osmifinálovým soupeřem Tomáše Berdycha na Roland Garros a také hlavní hvězdou argentinského výběru v zářijovém semifinále Davisova poháru v Buenos Aires proti Česku.

Možná se Del Potrovi před daviscupovým zápasem splní i sen, který vyslovil nahlas. Rád by se proběhl po trávníku stadiónu La Bombonera pro 57 tisíc diváků, kde Boca Juniors hrají. "Jen cítit trávu pod nohama by bylo neskutečné. Je to výzva do budoucna, snad to vyjde," řekl tenista.

A měl jasno i o tom, jestli více obdivuje loňskou vítěznou šňůru Srba Novaka Djokoviče (40 zápasů v řadě), nebo 73 branek svého krajana Lionela Messiho v jedné sezoně. "Oboje je úžasné, ale Messiho asi hned tak někdo nepřekoná, zatímco Roger (Federer) a Rafa (Nadal) jsou schopni Djokoviče napodobit," řekl Del Potro.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články