Hlavní obsah

Španělský tenista Verdasco přijede na challenger do Prostějova

Praha

Bývalý sedmý hráč světa Fernando Verdasco přijede na tenisový challenger Czech Open do Prostějova. Španěl dnes vypadl z French Open a podle dohody s organizátory by měl hrát od 4. do 9. června na Hané.

Foto: Nir Elias, Reuters

Španělský tenista Fernando Verdasco

Článek

Španělský tenista, sedmý ve dvouhře z roku 2009, měl na Czech Open připravenou volnou kartu. "Jsme s ním domluveni, že pokud v Paříži vypadne, je připraven v Prostějově startovat, což ve čtvrtek potvrdil na jednání s jeho manažerem Jaroslav Navrátil v Paříži," řekla ČTK ředitelka turnaje Petra Píchalová-Langrová.

Osmadvacetiletý Verdasco dnes prohrál na Roland Garros pětisetovou bitvu s Italem Andreasem Seppim, a tak může příští týden přijet do Prostějova.

V turnaji dotovaném částkou 106.500 eur se objeví vyjma Tomáše Berdycha, který jakožto sedmý hráč světa challenger hrát nemůže, ostatní přední Češi v čele s Radkem Štěpánkem. Chybět nebudou ani Lukáš Rosol, trojnásobný vítěz Jan Hájek a na další volnou kartu rovněž loňský nejlepší junior světa Jiří Veselý.

Tradiční exhibici před sobotním finále obstarají bývalé australské hvězdy. Na kurtu se objeví wimbledonský vítěz z roku 1987 Pat Cash a Mark Philippoussis, jenž si zahrál finále ve Wimbledonu 2003 a na US Open 1998.

Reklama

Související témata: