Hlavní obsah

Zakopalová vzdorovala Šarapovové, ale stejně jako Berdych na Roland Garros končí

Paříž
Aktualizováno

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych skončil na Roland Garros v osmifinále. S Argentincem Juanem Martinem Del Potrem prohrál 6:7(6), 6:1, 3:6 a 5:7. O zázrak se proti Marii Šarapovové snažila i Klára Zakopalová, ovšem po třísetové bitvě nakonec slavila ruská tenistka. Wimbledonská vítězka Petra Kvitová se utká s Američankou Varvarou Lepčenkovou. Všechny zápasy můžete sledovat v podrobných on-line reportážích na Sport.cz. V přímém přenosu je vysílá ČT4.

Foto: ČTK/AP

Klára Zakopalová na Roland Garros během utkání se Šarapovovou

Článek
Fotogalerie

Tomáš Berdych prohrával po neděli s Argentincem Del Potrem 6:7, 6:1 a 3:6, když byl zápas přerušen pro tmu. A v pondělní dohrávce prohrál i čtvrtý set 5:7. Rodák z Valašského Meziříčí začal  dohrávku hodně rozpačitě. Chyboval a nemohl se opřít o servis, který hned na úvod čtvrté sady prohrál.

Sedmý hráč světa se však dokázal zlepšit a nakonec i Del Potrovi prorazil servis. Argentinec však dál hrál poctivou defenzívu, čekal na Berdychovy chyby, které přišly v samotném závěru sady. Del Potro si tak vypracoval při soupeřově servisu tři mečboly a hned první proměnil. O postup do semifinále se utká s Rogerem Federerem.

Klára Zakopalová mohla proti Marii Šarapovové jen překvapit, po vyřazení Azarenkové je nyní Ruska pasovaná do role hlavní favoritky turnaje. I třicetiletá Češka však hraje v Paříži ve skvělé formě, což dokazuje i proti světové dvojce. V první sadě, v níž obě hráčky měly problémy vyhrát své podání, kladla favorice tuhý odpor. Nakonec ji prohrála 4:6.

Obě hráčky nezvládaly svá podání ani ve druhé sadě. Sotva Zakopalová ztratila svůj servis, vzápětí to dokázala kompenzovat brejknutím ruské soupeřky. Za stavu 4:4 Šarapovová při bekhendu na základní čáře smolně podklouzla a české tenistce svitla naděje, že se štěstí ve hře přikloní na její stranu.

O žádné zranění se však nejednalo a blonďatá Ruska pokračovala ve svých drtivých úderech. Zakopalová ji sice sebrala servis a vyrovnávala na 5:5, ovšem vzápětí opět ztratila vlastní podání a vypadalo to, že Šarapovová si nabídnutou výhodu nedá vzít a ukončí zápas. Tíha vlastního servisu ji ale opět svázala nohy a rozhodnout musel tie break. V něm Šarapovová příliš kazila a Zakopalová se dostala do vedení už 6:3. První dva setboly ještě Ruska odvrátila, při třetím returnovala do autu.

Do třetího setu vlétla Šarapovová jako kometa a už po jednadvaceti minutách vedla 3:0. Zakopalové docházely síly a když za stavu 1:4 ztratila další servis, bylo jasno. Ruská tenistka vyhrála třetí sadu 6:2 a ve čtvrtfinále ji čeká vítězka duelu mezi Estonkou Kanepiovou a Rusovou z Nizozemska.

Čtvrté kolo bude hrát ještě Petra Kvitová proti Američance Lepčenkové. Je ovšem otázkou, zda jejich vzájemný zápas ještě dnes dostane prostor. Na programu je totiž jako poslední duel na kurtu Philippe Chatriera, kde se v tuto chvíli hraje duel mužské dvouhry Gasquet - Murray.

Osmifinále French Open
Berdych - Del Potro 6:7(6), 6:1, 3:6, 5:7on-line
Zakopalová - Šarapovová 4:6, 7:6 (7:5), 2:6on-line
Kvitová - Lepčenkováon-line

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová