Hlavní obsah

Lepčenková - Kvitová 2:6, 1:6Kvitová je ve čtvrtfinále Roland Garros, Lepčenkovou smetla za hodinu

Paříž
Aktualizováno

Český tenis bude mít přece jen svého zástupce ve čtvrtfinále French Open. Zásluhu na tom má turnajová čtyřka Petra Kvitová, která porazila Varvaru Lepčenkovou z USA po hodině hry 6:2 a 6:1 a poprvé v kariéře na Roland Garros překonala brány osmifinále. Před Kvitovou z turnaje vypadli Klára Zakopalová a Tomáš Berdych.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Petra Kvitová v osmifinálovém duelu French Open proti Varvaře Lepčenkové z USA

Článek
Fotogalerie

Počtvrté v kariéře hraje Kvitová na French Open a poprvé slaví postup do čtvrtfinále, jejím maximem bylo dosud 4. kolo, kde skončila i loni a v roce 2008. S šestadvacetiletou Lepčenkovou, jež stejně jako ona hraje levou rukou, se utkala dosud pouze jednou a loni na tvrdém povrchu v Miami ji zdolala 6:1, 6:2.

Jen o něco déle se s touto soupeřkou zdržela na French Open. Kvitová porazila v třetím kole 109. hráčku světa Ninu Bratčikovovou z Ruska až po třísetové bitvě a tentokrát nechtěla připustit další drama. Hned při první příležitosti sebrala Lepčenkové podání a dostala se do pohodlného vedení 3:0. Trpělivou hrou od zadní čáry nutila soupeřku k chybám a nakonec získala první set 6:2.

Stejně suverénně rozjela česká tenistka i druhou sadu a nervózní Lepčenková marně hledala zbraň na její agresivní pojetí hry. Soupeřka se znovu chytila až po třech prohraných hrách v řadě, jenže to už bylo proti sebevědomé rodačce z Fulneku příliš pozdě. Kvitová už ji víc nedovolila a vyhrála 6:1. Ve čtvrtfinále ji ve středu čeká Jaroslava Švedovová z Kazachstánu.

Původně nebylo jisté, zda se utkání obou tenistek do dnešního programu French Open vejde, protože bylo naplánováno na kurt Philippe Chatriera. Tam ale nyní bojuje o postup domácí Richard Gasquet s Andy Murraym a tak zápas Kvitové pořadatelé přesunuli na kurt č. 1.

French Open 2012
Ženy, dvouhra - 4. kolo:
Lepčenková - Kvitová 2:6, 1:6ON-LINE

Reklama

Související témata: