Hlavní obsah

Šarapovová vysekla Zakopalové poklonu, ta ale stejně nebyla spokojená

Paříž

Přes tři hodiny trápila tenistka Klára Zakopalová na Roland Garros velkou favoritku. Od Rusky Marie Šarapovové si po prohře 1:2 na sety v osmifinále antukového French Open vysloužila pochvalu, sama ale spokojená nebyla.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Klára Zakopalová s ruskou favoritkou statečně bojovala

Článek

"Nikdo nemůže být hrdý na to, když prohraje," vysvětlila třicetiletá pražská rodačka Zakopalová Radiožurnálu po prohře se světovou dvojkou 4:6, 7:6 a 2:6. "Vím, že jsem předvedla dobrou hru, ale prostě jsem prohrála. Jsem ráda, že jsme si zahrály aspoň tři sety, ale rozhodně se nedá říct, že bych byla spokojená," řekla.

Ve větrných a chladných podmínkách měly obě hráčky problém s podáním. Zakopalová přišla o servis celkem dvanáctkrát. "Prostě mi podání nešlo a ona hrála strašně agresivně. Do každého mého servisu šla na sto procent," řekla.

Šarapovová: Zakopalová je nebezpečná hráčka

Čtyřiačtyřicátá tenistka světa hrála s Šarapovovou vyrovnaně ve výměnách. Rusce se vyrovnala v razanci a hlavně z forhendu sázela vítězné míče. "Je to nebezpečná hráčka, když nechybuje. Hraje nízko a rychle nad sítí. Příkladem byl první mečbol; rozebrala mě a neměla jsem šanci," vysekla Šarapovová Češce poklonu.

"Podmínky nebyly dobré, foukal vítr, a jak už jsem říkala, byla zima. Maria to chtěla mít rychle za sebou, tak jsem ji aspoň trošku zdržela," řekla Zakopalová a vyloudila na tváři lehký úsměv. S Šarapovovou hrála počtvrté, znovu prohrála, ale poprvé získala set. "Věděla jsem, že když jí vrátím servis, tak se s ní dá hrát. Na tomto turnaji není hra tak rychlá, takže jsem byla v klidu, protože jsem mohla údery oběhat."

Vítězka je stále na cestě za pozicí světové jedničky

Rusku Zakopalová svým výkonem natolik zviklala, že se Šarapovová několikrát hádala s hlavní rozhodčí o dopad míčku. "Když se člověk takto při jasných míčích hádá, tak to je známka toho, že si není úplně jistý. Já jsem s tím ale počítala, protože Šarapovová je největší bojovnice, kterou znám," řekla Zakopalová.

Zakopalová zápas ukončila dvojchybou a Šarapovová si hodně oddechla. "Pro mě to byl dobrý test. Ze čtvrtfinále mám radost," řekla Ruska, která chce Roland Garros vyhrát poprvé v kariéře, čímž by získala kariérní grandslam. V případě postupu do finále by se navíc po čtyřech letech stala znovu světovou jedničkou.

Reklama