Hlavní obsah

Umělé osvětlení na Roland Garros hned tak nebude

Paříž

Tomáši Berdychovi a dalším tenistům se v blízké době nesplní přání, aby pořadatelé Roland Garros vybudovali v areálu umělé osvětlení. Ředitel grandslamového turnaje Gilbert Ysern v reakci na návrhy hráčů, kteří museli kvůli šeru v neděli zápasy přerušit a pondělní dohrávky prohráli, řekl, že zatahovací střecha a světla by mohly být instalovány na centrkurt nejdříve pro rok 2017.

Foto: Gonzalo Fuentes , Reuters

Se zapadajícím sluncem zbyl z Tomáše Berdycha na pařížském kurtu jen stín.

Článek

„Je to téma, které je citlivé,“ prohlásil Ysern. „Máme areál, který byl schválen pro zápasy ve dne a ne v noci,“ hájil se. Pařížský grandslam je jediný ze čtyř, který nemá osvětlené dvorce. Na špatné podmínky jsou připraveni na Australian Open, US Open i ve Wimbledonu.

Berdych byl v pondělí jedním z mnoha tenistů, kteří si na chybějící světla v Paříži postěžovali. Nedělní osmifinále s Argentincem Juanem Martínem Del Potrem přerušilo šero za stavu 1:2 na sety, pondělní čtvrtou sadu český tenista prohrál. Stejně tak Srb Janko Tipsarevič či Švýcar Stanislas Wawrinka.

Problém každý rok

„Pořád nechápu, proč je (světla) tady nemají, protože každý rok je to ten samý a poměrně velký problém. Jinde to jde a tady ne,“ zlobil se Wawrinka, který v osmifinále podlehl domácímu Jo-Wilfriedu Tsongovi poté, co v neděli skončili v páté sadě za stavu 4:2.

„Rozhodně to není o rozvržení programu, ale chce to něco udělat s areálem. Všude mají někde světla,“ řekl Berdych. „Nejde o to hrát večerní zápasy, ale mít možnost přisvícení, aby se daly zápasy dohrát,“ dodal sedmý tenista světa.

Reklama

Související témata: