Hlavní obsah

Šarapovová - Kvitová 6:3, 6:3Kvitová na Šarapovovou nestačila, Ruska bude novou světovou královnou

Paříž

Česká tenistka Petra Kvitová do finále Roland Garros nepostoupila. Fedcupová reprezentantka nestačila v semifinále druhého grandslamového turnaje sezóny na Rusku Marii Šarapovovou, které podlehla po setech 3:6 a 3:6. Šarapovová, která se probojovala poprvé v kariéře do finále Roland Garros, se od příštího týdne stane opět světovou jedničkou. Ve finále se Ruska střetne s Italkou Sarou Erraniovou.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Ztrápený výraz Petry Kvitové během zápasu s Marií Šarapovovou.

Článek

Kvitová vstoupila do zápasu s favorizovanou Ruskou lépe a už v první hře si po dvojchybě Šarapovové vypracovala první brejkbol. Ten však dokázala druhá nasazená odvrátit a postupem času získávala převahu. Dařil se jí servis a narozdíl od Kvitové příliš nekazila. V pátém gamu si Šarapovová vypracovala tři brejkboly v řadě a vzápětí české hráčce sebrala servis. Podobná situace se opakovala i v deváté hře, brejkboly Rusky znamenaly i setboly. Šarapovová využila hned první z nich po další nevynucené chybě Češky.

Druhá sada dlouho připomínala průběh té první. Kvitová si znovu vypracovala brejkbol jako první. Znovu po dvojchybě Rusky. A znovu ho Šarapovová odvrátila. A podobně jako v úvodním dějství, i v tom druhém byla svěřenkyně Davida Kotyzy potrestaná. Ve čtvrté hře Ruska vybojovala hned tři brejkboly v řadě. Dva z nich Kvitová odvrátila, ale při třetím vyrobila dvojchybu. Hned v následující hře ale zabojovala, poprvé v utkání si vypracovala dvě šance na proražení podání soupeřky a druhou využila po dlouhém úderu Šarapovové.

Jako rozhodující se nakonec ukázala osmá hra. V té sice Kvitová vedla 30:0, ale nakonec game ztratila po další řadě nevynucených chyb. V následující hře zakončila Šarapovová zápas esem. Šarapovová se díky vítězství a postupu do finále probojovala na první příčku žebříčku WTA.

Semifinále French Open
Kvitová (4-ČR) - Šarapovová (2-Rus.) 3:6, 3:6.on-line

Reklama

Související témata: