Hlavní obsah

Hlaváčková s Hradeckou deblový titul v Paříži neobhájí, do finále dvouhry se probojovala Erraniová

Paříž
Aktualizováno

České tenistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou neobhájí titul ve čtyřhře na French Open. Pátá nasazená dvojice dnes podlehla v dohrávce semifinále Ruskám Marii Kirilenkové s Naďou Petrovovou 6:4, 5:7 a 5:7. První finalistkou dvouhry se překvapivě stala Italka Sara Erraniová, která porazila Samanthu Stosurovou z Austrálie 7:5, 1:6 a 6:3. V sobotním finále se střetne s Šarapovovou, která pokořila Kvitovou.

Foto: Daniel Ochoa de Olza, ČTK/AP

Return Lucie Hradecké

Článek

Semifinále čtyřhry začalo ve středu a fedcupové reprezentantky Hlaváčková s Hradeckou získaly první set. Ve druhém je dělily dva gamy od výhry, ale vedení 4:1 nedotáhly do úspěšného konce. Set ztratily a zápas byl kvůli tmě přerušen.

Čtvrteční dohrávka byla hned v prvním hře znovu přerušena. Déšť zahnal hráčky do šatny na dvě hodiny. Češky pak nevyužily dva brejkboly a rozhodnutí přišlo za stavu 5:6 ve dvanácté hře, v které přišla Hlaváčková o podání.

V sobotním finále se Kirilenková s Petrovovou utkají s italskou dvojicí Sara Erraniová a Roberta Vinciová.

Italka Erraniová je první finalistkou French Open

Tenistka Sara Erraniová se stala první finalistkou antukového French Open. Drobná Italka dnes v semifinále porazila Samanthu Stosurovou z Austrálie 7:5, 1:6 a 6:3 a poprvé v kariéře si zahraje ve dvouhře o grandslamový titul. Její soupeřkou může být Češka Petra Kvitová, která se v druhém semifinále utká s Ruskou Marií Šarapovovou.

Semifinálový program v "Den žen" na Roland Garros začal na hlavním kurtu Philippa Chatriera s hodinovým zpožděním kvůli dešti. Finalistka Roland Garros 2010 Stosurová pak vletěla do zápasu a vedla 2:0. Jenomže Erraniová, 24. hráčka světa, hrála trpělivě, získala ztracené podání zpět a nakonec sadu získala.

Stosurovou ztráta prvního setu vyburcovala k ještě silovějšímu tenisu. Její forhend Erraniová stěží vybírala a Australanka posunula zápas do třetí sady. Jenomže skvěle se pohybující Erraniová nenechala liftovanými míči soupeřku hrát agresivně, v rozhodujícím setu Australanku nutila chybovat a vyhrála.

Erraniová může odjet z Paříže jako dvojnásobná vítězka. Vedle dvouhry je totiž i ve finále čtyřhry spolu s krajankou Robertou Vinciovou. Jejich soupeřkami budou Rusky Maria Kirilenková a Naďa Petrovová, semifinálové přemožitelky českých obhájkyň prvenství Andrey Hlaváčkové a Lucie Hradecké. Naposledy dokázala obě soutěže na Roland Garros vyhrát domácí Mary Pierceová před dvanácti lety.

Na Roland Garros bude potřetí za sebou ve finále Italka. Před Erraniovou hrála o titul její krajanka Franceska Schiavoneová, vítězka z roku 2010 a loňská finalistka.

První finále ovládli Indové

První finále letošního ročníku vyhrál indický pár Sania Mirzaová, Maheš Bhúpáthí. V rozhodujícím duelu soutěže ve smíšené čtyřhře porazila sedmá nasazená dvojice polsko-mexický tým Klaudia Jansová-Ignaciková, Santiago Gonzalez 7:6, 6:1.

Osmatřicetiletý Bhúpáthí vyhrál v Paříži mix podruhé; vyrovnal tím svoji bilanci z ostatních grandslamových turnajů, takže má na kontě už osm triumfů ve smíšené čtyřhře. Ten první vybojoval právě v Paříži před patnácti lety.

Mirzaová byla jeho partnerkou i při triumfu na Australian Open v roce 2009; to jsou také její jediné grandslamové tituly.

Muži:
Čtyřhra - semifinále: Mirnyj, Nestor (1-Běl./Kan.) - Bracciali, Starace (14-It.) 6:3, 6:4, B. Bryan, M. Bryan (2-USA) - Kuréší, Rojer (10-Pák./Niz.) 6:3, 7:6 (8:6).
Ženy:
Dvouhra - semifinále: Šarapovová (2-Rus.) - Kvitová (4-ČR) 6:3, 6:3, Erraniová (21-It.) - Stosurová (6-Austr.) 7:5, 1:6, 6:3.
Čtyřhra - semifinále: Kirilenková, Petrovová (7-Rus.) - Hlaváčková, Hradecká (5-ČR) 4:6, 7:5, 7:5.
Smíšená čtyřhra - finále: Mirzaová, Bhúpáthí (7-Indie) - Jansová-Ignaciková, Gonzalez (Pol./Mex.) 7:6 (7:3), 6:1.
Junioři:
Dvouhra - čtvrtfinále: Pavlásek (11-ČR) - Saville (1-Austr.) 6:3, 6:3.
Čtyřhra - čtvrtfinále: Pavlásek, Šafránek (7-ČR) - Milojevič, Ferreira (2-Srb./Portug.) 6:3, 6:7 (2:7), 10:8.
Juniorky:
Dvouhra - čtvrtfinále: Schmiedlová (SR) - Siniaková (5-ČR) 7:6 (7:5), 3:6, 6:1.

Reklama