Hlavní obsah

Hájek - Štěpánek 6:2, 6:1Hájek si překvapivě snadno poradil se Štěpánkem a postoupil v Prostějově do finále

Prostějov

Jan Hájek postoupil do finále prostějovského challengeru, když překvapivě snadno zdolal ve dvou setech za pouhých 69 minut druhého nasazeného, svého kamaráda Radka Štěpánka 6:2, 6:1 a uchoval si tak naději na již čtvrtý triumf na tomto turnaji. Ve finále se střetne s Němcem Mayerem

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Hájek před odletem do Španělska na finále Davisova poháru.

Článek

„Dnes to bylo ještě lepší než včera. Zase se mi sešlo úplně všechno, ale nestál proti mě Gabašvili z druhé světové stovky, ale sedmadvacátý hráč žebříčku ATP. Do utkání jsem šel s obrovským odhodláním, plně soustředěný s tím, že se pokusím sbírat míček od míčku. Vyšly mi začátky obou setů, když jsem vyhrál pár těžkých gamů a to ho trochu vykolejilo. Tak snadné, jak vypadá výsledek, to však nebylo. Pro Radka je to až příliš kruté. Vyhrál jsem ale zaslouženě. Základ byl na returnu. Ten mi vycházel a on nemohl hrát svoji hru," prohlásil Hájek s tím, že nyní mu zbývá už jen poslední krok.

Chci tady vyhrát počtvrté a doufám, že se mi to podaří. Chce to dobře se najíst, vyspat a hurá na finále. Jsem spokojený, šťastný a zároveň již spřádám myšlenky na zítra," dodal Hájek, který se ve finále utká s turnajovou trojkou Němcem Florianem Mayerem, který po boji vyřadil ve dvou setech Poláka Janowicze 7:5, 7:5.

Štěpánek, byť v Prostějově chtěl vyhrát potřetí a dotáhnout se v počtu výher právě na Hájka, z porážky vědu nedělal. „Rozhodly nevynucené chyby. Chtěl jsem hrát agresivně, ale nešel mi servis. Honza navíc výborně bránil a tak jsem nemohl rozvinout svou hru," tvrdil Štěpánek, jenž se nyní přesune do německého Halle, kde zahájí travnatou část sezóny.„Prostějovský turnaj mi pomohl získat kondici a vrátit se zpět do herního rytmu. Doufám, že v příštích týdnech to zúročím a přijdou dobré výsledky. Tráva mému stylu – servis, volej, kreativita, více sedí. Musím ale zapracovat na servisu, s nímž jsem se tady trápil, neboť ten je na trávě nesmírně důležitý," dodal Štěpánek.

Tenisový challenger mužů UniCredit Czech Open v Prostějově (dotace 106.500 eur, antuka):
Dvouhra - semifinále:
Hájek (ČR) - Štěpánek (2-ČR) 6:2, 6:1, Mayer (3-Něm.) - Janowicz (Pol.) 7:5, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Cheng-Peng Hsieh, Hsin-Han Lee (Tchaj-wan) - Ebelthite, Peers (Austr.) 7:5, 7:5.

Reklama

Související témata: