Hlavní obsah

Uzdravená tenistka Kvitová se těší na travnatý vrchol sezóny

Uzdravená tenistka Petra Kvitová se těší na travnatou část sezóny. Semifinalistka Roland Garros ji zahájí na turnaji v Eastbourne, po němž následují dva hlavní vrcholy, kterými budou obhajoba loňského triumfu ve Wimbledonu a následně v témže prostředí boj o olympijské medaile.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová

Článek

Na posledním turnaji, grandslamu na antuce v Paříži, Kvitovou trápil břišní sval a také bolest pravého ramena. "Po French Open jsem si chvíli odpočinula. Zůstala jsem v Paříži a vrátila se až v pondělí. Dá se říci, že jsem se vyléčila, i když ještě nějaká bolístka mě trápí. To bych ani nebyla já," poznamenala Kvitová na dnešní tiskové konferenci v Prostějově.

Nejlepší česká tenistka současnosti neskrývala radost, že se po delší době vrací na travnaté kurty. "Na tomto povrchu se mi daří nejvíce. Proto jsem moc ráda, že tuto sérii prodlouží i olympiáda. Jen doufám, že nebude moc pršet a já si trávu ještě více užiji," dodala Kvitová.

Už má i jasno, jak po Wimbledonu vyplní přestávku před olympijským turnajem. Týden bude odpočívat, potom bude další týden trénovat v Prostějově a následně opět zamíří do Londýna. "Tomuto bloku jsem podrobila i předcházející přípravu. Byla náročnější, ale také jsem více odpočívala. Je to lepší než hrát na antuce," prohlásila Kvitová.

Ve wimbledonské dvouhře ji čeká obhajoba titulu. "Bude to hodně těžký oříšek, ale nic není nemožné. Nejedu ale do Londýna s tím, abych vyhrála. Mým cílem je hrát dobrý tenis a soustředit se na nejbližší zápas," dodala Kvitová, která se snaží uniknout roli horké favoritky.

Na druhé straně si je dobře vědoma toho, že na olympijském turnaji bude pod ještě větším tlakem než na londýnském grandslamu. "Raději nevnímám, že veřejnost očekává tenisové medaile," poznamenala Kvitová.

Vedle dvouhry nastoupí v olympijském turnaji i ve smíšené čtyřhře společně s Radkem Štěpánkem. "Tam budou naše šance ještě větší, neboť do turnaje zasáhne pouze šestnáct dvojic. Ale smíšenou čtyřhru začnu asi trénovat až těsně před turnajem. Nebo až v den zápasu," usmála se Kvitová.

Reklama

Související témata: