Hlavní obsah

Věčně zraněná Clijstersová je zpět na tenisovém okruhu

Hertogenbosch

Po třech měsících se dnes vrátila na tenisový okruh WTA bývalá světová jednička a čtyřnásobná grandslamová vítězka Kim Clijstersová. Devětadvacetiletá často zraněná Belgičanka si pro návrat vybrala nizozemskou trávu v Hertogenboschi a první zápas jí vyšel - Švýcarku Rominu Oprandiovou porazila ve třech setech.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Belgická tenistka Kim Clijstersová

Článek

Seznam zdravotních problémů Clijstersové za poslední rok je hodně dlouhý. Za druhou polovinu loňské sezony to bylo břicho a pravý kotník, od letošního ledna pak levá kyčel, levý kotník a následně pravá kyčel. Z někdejší vedoucí příčky v žebříčku se propadla až na padesáté místo. Letos odehrála tři turnaje, dvakrát byla v semifinále.

"Po Miami jsem si musela dát několik týdnů pauzu, ale nemusela jsem spěchat a měla čas pořádně všechny problémy doléčit. O celou antukovou sezonu jsem přišla, ale zase stihla spoustu jiných věcí," řekla serveru WTA. S americkým manželem i dcerou byli ve Spojených státech a také měla čas starat se o svoji tenisovou akademii a další záležitosti.

"Úplně mě teď nadchlo zahradničení. Mám obrovskou zahradu, na které pěstuju spoustu zeleniny - od zelí, cibule, ředkviček až po brambory. To mě hrozně baví," prozradila někdejší královna světového tenisu, která ukončí kariéru letos v září po grandslamovém US Open, které třikrát vyhrála.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori