Hlavní obsah

Djokovič, Nadal a Federer budou ve Wimbledonu hrát o jedničku

Londýn

Srb Novak Djokovič může po roce přijít o pozici prvního tenisty světa. Sesadit z trůnu ho může dvojice rivalů, buď se na první místo vrátí Španěl Rafael Nadal, nebo po více než dvou letech Švýcar Roger Federer.

Foto: ČTK/AP

Španěl Rafael Nadal (vpravo) a světová jednička Novak Djokovič

Článek

Djokovič se dostal do čela žebříčku dvouhry ATP loni 4. července právě po triumfu na trávě v All England Clubu. Pokud svěřenec slovenského trenéra Mariána Vajdy letos dojde do finále, udrží Nadala s Federerem za sebou i nadále.

Král antukového Roland Garros Nadal by vystřídal v čele Djokoviče, pokud by potřetí v kariéře Wimbledon vyhrál a Srb zároveň nepřešel přes čtvrtfinále.

Vyhrát titul by musel i Federer a navíc doufat, že Djokovič vypadne nejpozději v semifinále, pak by byl švýcarský tenista v čele poprvé od začátku června 2010. Tím by se vyrovnal a nejspíše také překonal rekord Peta Samprase v počtu týdnů v čele žebříčku (286).

Djokovič už v All England Clubu trénoval a s týmem ochutnal letošní zelený pažit. "Držíme se zvyku a jíme s týmem trávu," napsal Srb na facebooku a přidal fotku, na které si on a celý jeho realizační tým v podřepu dává trávu do úst. "Odpočinul jsem si, vzal přítelkyni Jelenu na překvapivou narozeninovou cestu do Skotska - Murrayho země - a už jsem zpět v akci. První trénink na trávě byl dobrý," řekl.

Reklama

Související témata: