Hlavní obsah

V Kvitové bych ráda viděla víc Martiny, řekla Navrátilová

V loňském roce si Petra Kvitová podmanila slavný Wimbledon. Pomohla jí k tomu i česká rodačka Martina Navrátilová, která jí před finále poskytla několik tajných rad. Tenisová legenda Navrátilová před letošním startem travnatého grandslamu radí české jedničce, aby byla agresivnější.

Foto: Sport.cz

Petra kvitová s Martinou Navrátilovou ve Wimbledonu.

Článek

Kvitová má prý předpoklady na trávě opět uspět. "Má dobrý levácký servis, tvrdé údery z obou stran a na trávě se i dost dobře pohybuje," řekla Navrátilová na webu Laureus.com. "Může být agresivnější, má dobrý čop a měla by toho využít. Rády bych v ní viděla trochu víc Martiny."

Na dotaz, jestli může Kvitová titul obhájit, neodpověděla Navrátilová jednoznačně, ale vyzdvihla sílu její nátlakové hry i schopnost přejít častěji k síti, než dokáže třeba Ruska Maria Šarapovová nebo Američanka Serena Williamsová. "Petra by se měla jako obhájkyně cítit skvěle. Ten pocit je ve Wimbledonu silnější než kdekoli jinde, aspoň já to tak cítila. Dodává extra sílu a sebevědomí a mělo by jí to pomoci," řekla Navrátilová.

Kvitová letos hrála semifinále na Australian Open i na Roland Garros a ve Wimbledonu zažije poprvé roli obhájkyně grandslamového triumfu. "Mám na trávu dobrou hru, ale řada dalších tenistek rovněž hraje na trávě výborně. Doufám, že můžu vyhrát. Ráda bych to zase dokázala, ale snadné to vůbec nebude," řekla Kvitová.

Stosurová si musí věřit, říká Navrátilová

Jejími největšími soupeřkami budou Šarapovová, vítězka Roland Garros, a Serena Williamsová. "Pokud projde prvním týdnem, vydrží zdravotně v pořádku, tak je nejnebezpečnější," řekla Navrátilová. Zmínila se i o Australance Sam Stosurové. "Může hrát na trávě nejlépe, ale musí si věřit," uvedla.

S Navrátilovou mluvila Kvitová den před loňským finále a dostala radu jak uspět, což se jí povedlo. "Je tajemství, co mi řekla. To nikomu nepovím, ale jasné je, že je zkušená a chytrá," řekla Kvitová na adresu svého vzoru.

Otec ukazoval Kvitové zápasy Navrátilové ve Wimbledonu, které se fulnecké rodačce vryly do paměti. "Snažím se hrát rychle a mít dobrý servis jako Martina," uvedla Kvitová. "Mým hrdinou byl Rod Laver, takže já jsem teď pro Petru Rodem Laverem, což je roztomilé," řekla Navrátilová.

Poprvé viděla Kvitovou před pár lety na French Open a podle svých slov tušila, že z ní může vyrůst hvězda. "Už tehdy měla výborné údery a bylo jasné, že pokud vydrží a bude se zlepšovat, že bude velkou hráčkou," řekla Navrátilová.

Reklama

Související témata: