Hlavní obsah

Kvitová začne ve Wimbledonu proti Amanmuradovové, Berdych s Gulbisem

Čeká tenistka Petra Kvitová začne svou obhajobu loňského titulu ve Wimbledonu s 96. hráčkou světa Akgul Amanmuradovovou z Uzbekinstánu. Tomáš Berdych se střetne s Lotyšem Ernestsem Gulbisem a Radka Štěpánka čeká Ukrajinec Sergej Stachovskij. Rozhodl o tom páteční los.

Foto: Dylan Martinez , Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová na turnaji v Eastbourne.

Článek

Dvaadvacetiletá Kvitová se s 96. hráčkou dvouhry WTA Amanmuradovovou, která ve Wimbledonu prohrála čtyřikrát v 1. kole, dosud nestřetla. Češka je v dolní části pavouku a ve čtvrtfinále by mohla hrát s čtyřnásobnou vítězkou Wimbledonu Serenou Williamsovou z USA a v semifinále s Běloruskou Viktorií Azarenkovou.

Ve dvouhře žen se objeví deset českých hráček a nejtěžší soupeřku z nich má Barbora Záhlavová-Strýcová, které los přisoudil právě Serenu Williamsovou. Klára Zakopalová bude hrát se Slovenkou Dominikou Cibulkovou a Lucie Hradecká se pokusí překvapit na úkor osmičky Angelique Kerberové z Německa.

Obhájce titulu a první hráč světa Novak Djokovič ze Srbska se střetne s bývalou světovou jedničkou Juanem Carlosem Ferrerem ze Španělska. V případném semifinále Djokovič narazí na trojku Rogera Federera ze Švýcarska.

Berdych jde na Gulbise

Šestý nasazený Berdych se s Gulbisem, aktuálně 85. hráčem světa, střetl třikrát a dvakrát zvítězil. V případném čtvrtfinále Berdych narazí na Djokoviče. Třetí český tenista Lukáš Rosol bude hrát s chorvatským tenistou Ivanem Dodigem a v případě postupu do druhého kola by zkusil uspět proti Rafaelu Nadalovi.

Domácí naděje Andy Murray se utká v 1. kole s nevyzpytatelným Rusem Nikolajem Davyděnkem, Nadal má za soupeře Brazilce Thomase Bellucciho a ve čtvrtfinále teoreticky Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu, loňského semifinalistu, kterého na úvod čeká vítěz Wimbledonu z před deseti let Australan Lleyton Hewitt.

Ve Wimbledonu se losuje ještě tradičně ručně - ze sametového sáčku se vytahují čísla, která patří hráčům a hráčkám. Ostatní tři grandslamové turnaje již využívají k losování počítačů.

Los 1. kola dvouhry tenisového Wimbledonu:
Mužské zápasy s českou účastí:
Stachovskij (Ukr.) - ŠTĚPÁNEK (28-ČR),
Gulbis (Lot.) - BERDYCH (6-ČR),
ROSOL (ČR) - Dodig (Chorv.).
Ženské zápasy s českou účastí:
CETKOVSKÁ (23-ČR) - Kingová (USA),
Stephensová (USA) - Kar. PLÍŠKOVÁ (ČR),
Kai-čchen Čchang (Tchaj.) - HLAVÁČKOVÁ (ČR),
HRADECKÁ (ČR) - Kerberová (8-Něm.)
BENEŠOVÁ (ČR) - Watsonová (Brit.),
S. Williamsová (6-USA) - ZÁHLAVOVÁ STRÝCOVÁ (ČR),
ŠAFÁŘOVA (19-ČR) - Bertensová (Niz.),
Cibulková (13-SR) - ZAKOPALOVÁ (ČR),
Hercogová (Slovin.) - Krist. PLÍŠKOVÁ (ČR),
Amanmuradovová (Uzb.) - KVITOVÁ (4-ČR).

Reklama

Související témata: