Hlavní obsah

Roddick - Seppi 6:3, 6:2Roddick ukončil v Eastbourne dlouhé čekání na titul

Praha
Aktualizováno

Americký tenista Andy Roddick ukončil v Eastbourne téměř rok a půl dlouhé čekání na titul. Bývalý první hráč světa v dnešním finále porazil Andrease Seppiho z Itálie 6:3, 6:2 a celkově si připsal jednatřicátý turnajový úspěch v kariéře.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Andy Roddick na turnaji v Eastbourne

Článek

Dlouhou pauzu bez titulu utnula ve dvouhře také Tamira Paszeková. Rakouská tenistka odvrátila ve finále se světovou osmičkou Angelique Kerberovou z Německa pět mečbolů a zvítězila 5:7, 6:3, 7:5.

Devětadvacetiletý Roddick na okruhu ATP triumfoval naposledy loni v únoru v Memphisu a tehdejší zápas pro něj byl také jedinou dosavadní finálovou účastí. Americký tenista si vítězstvím nad Seppim zajistil, že dvanáctý rok za sebou zakončí sezonu alespoň s jedním titulem. Podobnou statistikou se z aktivních hráčů může pochlubit už jen Švýcar Roger Federer.

Jednadvacetiletá Paszeková, která v dosavadním průběhu sezony vyhrála jen dva zápasy a jedenáctkrát vypadla v prvním kole, si připsala třetí turnajový triumf na okruhu WTA v kariéře. Vítězstvím nad semifinálovou přemožitelkou Kláry Zakopalové navázala na vítězství z Québeku (2010) a Portorože (2008).

Ferrer získal podruhé titul na trávě v Hertogenboschi

Španělský tenista David Ferrer vyhrál podruhé v kariéře turnaj v Hertogenboschi. Nejvýše nasazený hráč dnes zdolal německého kvalifikanta Philippa Petzschnera 6:3, 6:4 a ve svém třicátém finále na okruhu ATP získal patnáctý titul. V letošní sezoně vybojoval šestý hráč světa už čtvrtý turnajový triumf: v lednu vyhrál na tvrdém povrchu v Aucklandu a poté dvakrát na antuce v Buenos Aires a Acapulku.

V Hertogenboschi Ferrer zopakoval vítězství z roku 2008 a připsal si druhý vavřín na trávě. Petzschner, kterému patří v žebříčku ATP 145. místo, podlehl třicetiletému španělskému favoritovi za 69 minut. Ferrer zakončil finále generálky na Wimbledon čistou hrou při svém podání.

Ženskou část turnaje vyhrála Ruska Naďa Petrovová, jež ve finále zdolala 6:4, 6:3 Urszulu Radwaňskou z Polska. Mladší sestra světové trojky Agnieszky Radwaňské hrála své první finále na okruhu WTA.

Třicetiletá Petrovová má po dnešku padesátiprocentní úspěšnost v zápasech o titul stejně jako mužský vítěz Ferrer. Ve svém 22. finále moskevská rodačka vyhrála jedenáctý turnaj, nicméně první na trávě. Bývalá třetí hráčka světa byla na zeleném povrchu ve finále před čtyřmi lety v Eastbourne, kde podlehla shodou okolností právě úspěšnější sestře své dnešní soupeřky.

HERTOGENBOSCH
Muži, dvouhra - finále:
Ferrer (1-Šp.) - Petzschner (Něm.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Lindstedt, Tecau (1-Švéd./Rum.) - Cabal, Tursunov (Kol./Rus.) 6:3, 7:6 (7:1).
Ženy, dvouhra - finále:
Petrovová (8-Rus.) - U. Radwaňská (Pol.) 6:4, 6:3.
EASTBOURNE
Ženy, dvouhra - finále:
Paszeková (Rak.) - Kerberová (5-Něm.) 5:7, 6:3, 7:5.
Muži, dvouhra - finále:
Roddick (6-USA) - Seppi (3-It.) 6:3, 6:2.

Reklama

Související témata: