Hlavní obsah

Cibulková - Zakopalová 4:6, 1:6Štěpánkův zápas ve Wimbledonu je přerušen pro tmu. Z postupu se raduje Zakopalová

Londýn
Aktualizováno

Česká tenistka Klára Zakopalová postoupila do druhého kola Wimbledonu, když si překvapivě lehce poradila se Slovenkou Dominikou Cibulkovou po setech 6:4 a 6:1. Ve druhém kole naopak vypadla Petra Cetkovská, jež prohrála s Američankou Stephensovou 6:7, 6:4, 3:6. Končí i Andrea Hlaváčková, která podlehla favorizované Kim Clijstersové 3:6, 3:6. Radek Štěpánek ve druhém kole vyhrál proti Benjaminu Beckerovi první set 6:2, ve druhém byl však zápas přerušen a dohrávat se bude ve čtvrtek.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Klára Zakopalová si s Cibulkovou poradila překvapivě snadno

Článek

Zakopalová měla odehrát první kolo už v úterý, jenže rozmary počasí nad britskou metropolí pozměnily program druhého hracího dne. Česká tenistka se tak o změně svého zápasu s Cibulkovou dozvěděla prakticky jen pár minut před původním termínem.

Odložení se na české tenistce však pranic nepodepsalo a s Cibulkovou byla hotová už za hodinu a šest minut. Třicetiletá Zakopalová hrála ve Wimbledonu před dvěma lety čtvrté kolo, letos bude ve druhém kole její soupeřkou vítězka duelu mezi Němkou Beckovou a Govorcovovou z Běloruska.

"Nečekala jsem, že to bude tak snadné. Spíš jsem si myslela, že to bude boj na tři sety a tohle mě příjemně překvapilo," řekla Zakopalová. "První set jsem, naštěstí teda, ukončila esem. Hecla jsem se, povzbudilo mě to a ona byla dole," uvedla.

Půl hodiny po poledni odstartovala třetí hrací den i Petra Cetkovská proti Američance Sloane Stephensové. Ačkoliv měla v prvním setu na raketě hned pět setbolů, nakonec sadu ztratila v tiebreaku. Druhý set sice vyhrála 6:4, ale třetí dějství nakonec s mladou Američankou prohrála 3:6 a z turnaje vypadla. Neobhájí tak loňské osmifinále a čeká ji žebříčkový pád.

Hlaváčkové se splnilo přání, zahrát si s Clijstersovou, a navíc k utkání s bývalou světovou jedničkou nastoupila na centrkurt. Pod zataženou střechou svěřenkyně kouče Tomáše Petery dobře podávala, dala čtyři esa, ale s úderově jistější a razantnější favoritkou přesto ztratila podání jednou v prvním a dvakrát ve druhém setu. Sama se nedostala ani k jednomu brejkbolu a prohrála za hodinu a pět minut.

"Je to každýho sen hrát na centráku ve Wimbledonu a větší sen by bylo asi vyhrát, ale Kim byla v super formě. Hrála opravdu dobře a pokud zůstane zdravá, tak se bude v zápasech zlepšovat, a to bude hodně nebezpečný," řekla Hlaváčková.

WIMBLEDON 2012 - zápasy českých tenistů:
Ženy, dvouhra - 1. kolo:
Cibulková (13-SR) - Zakopalová 4:6, 1:6ON-LINE
Ženy, dvouhra - 2. kolo:
Cetkovská - Stephensová (USA) 6:7 (6:8), 6:4, 3:6ON-LINE
Hlaváčková - Clijstersová (Belg.) 3:6, 3:6ON-LINE
Muži, dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek - Becker (Něm.) 6:2, 5:6 přerušenoON-LINE

Reklama