Hlavní obsah

Rosol - Nadal 6:7, 6:4, 6:4, 2:6, 6:4VIDEO: Rosol se postaral o senzaci. Na Wimbledonu vyřadil světovou dvojku Nadala!

Aktualizováno

Tenista Lukáš Rosol se postaral na Wimbledonu o obrovskou senzaci, když ve druhém kole vyřadil druhého hráče světa Rafaela Nadala. Český tenista zvítězil nad Španělem po setech 6:7, 6:4, 6:4, 2:6 a 6:4. Postupují i další čeští zástupci Radek Štěpánek, Petra Kvitová a Klára Zakopalová. Vypadla naopak Kristýna Plíšková.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Lukáš Rosol se raduje z vítězství nad Rafaelem Nadalem ve druhém kole Wimbledonu.

Článek
Fotogalerie

Lukáš Rosol porazil Rafaela Nadala

Rosol byl jasnému favoritovi zápasu Nadalovi od začátku důstojným soupeřem. Jako první sice ztratil servis, ale vzápětí ho sebral i svému soupeři a úvodní sadu prohrál až v tie-breaku, když předtím nevyužil tři setboly. Ve druhém a třetím setu na centrálním dvorci už byl lepším tenistou a po shodných výsledcích obou setů 6:4 se dostal do překvapivého vedení 2:1 na sety.

Rosol mohl duel ukončit ve čtvrtém setu, ale v tom se druhý hráč světového žebříčku chytil díky několika vydařeným returnům a vyrovnal stav na 2:2. Zápas byl potom po dohodě s oběma hráči na půl hodiny přerušen, aby se zatáhla střecha.

Po čtyřicetiminutové přestávce se v utkání pokračovalo. A Rosol do dohrávky vstoupil pravou nohou, když hned v úvodní hře Nadalovi sebral servis a díky koncentrovanému výkonu, který podporoval sebevědomými tvrdými údery, dovedl zápas do vítězného konce.

Štěpánek dohrávku zvládl

Třiatřicetiletý Štěpánek rozehrál zápas se 124. hráčem světa Beckerem ve středu večer, ale za stavu 6:2 a 5:6 rozhodčí duel kvůli tmě přerušil. V dnešní dohrávce zvládl Štěpánek tie-break druhého setu a také ve třetím uplatnil své zkušenosti.

S obhájcem titulu a světovou jedničkou Djokovičem hrál Štěpánek už sedmkrát a zvítězit dokázal pouze před šesti lety v Rotterdamu. Naposledy s favorizovaným Srbem prohrál loni v Cincinnati.

Ve třetí sadě záhy sebral Němci servis a zdálo se, že soupeře definitivně zlomil. I Becker však Štěpánkovi oplatil ztrátu servisu a sadu zdramatizoval. Štěpánek si vzal nicméně náskok jednoho brejku rychle zpět. Zápas následně úspěšně doservíroval (třetí sada 6:3) a ve třetím kole se může těšit na souboj se světovou jedničkou Novakem Djokovičem.

Kvitová nadělila "kanára"

Kvitová rozesmutnila domácí fanoušky, domácí Baltachavové nepovolila v prvním setu ani jeden game. Podobný průběh měla nejdříve i druhá sada, Kvitová vedla již 4:0, Baltachaová se však oklepala a vyhrála tři gamy v řadě, Kvitová však zápas dovedla do vítězného konce. Zápas měl být původně hrán na dvorci číslo jedna, nakonec se však posunul na dvojku. Kvitová se ve třetím kole střetne s Američankou Varvarou Lepčenkovou.

Do třetího kola postoupila také Klára Zakopalová, která si ve třech setech poradila s Běloruskou Olgou Govorcovovou. O postup do osmifinále se střetne s Italkou Franceskou Schiavoneovou z Itálie, která porazila někdejší wimbledonskou juniorskou vítězku Kristýnu Plíškovou po setech 6:4 a 6:4.

Wimbledon, 2. kolo
Kvitová - Baltachaová (Brit) 6:0, 6:4.on-line
Štěpánek - Becker (Něm.) 6:2, 7:6 (4), 6:3on-line
Rosol - Nadal (2-Šp.) 6:7, 6:4, 6:4, 2:6, 6:4.on-line
Zakopalová - Govorcovová (Běl.) 2:6, 6:1, 6:2.
Schiavoneová (24-It.) - Kristýna Plíšková 6:4, 6:4.
Muži, čtyřhra - 1. kolo:
Paes, Štěpánek (4-Indie/ČR) - Ebelthite, Peers (Austr.) 6:2, 6:4, 6:2, Lindstedt, Tecau (5-Švéd./Rum.) - Dlouhý, Mertiňák (ČR/SR) 7:6 (9:7), 7:6 (7:5), 7:6 (7:4), Brown, Marach (Něm./Rak.) - Čermák, Polášek (11-ČR/SR) 6:2, 6:2, 1:6, 2:6, 7:5.
Ženy, čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová, Srebotniková (3-ČR/Slovin.) - Broadyová, Kontaová (Brit.) 6:2, 6:4,Hlaváčková, Hradecká (6-ČR) - Dateová-Krummová, Fudžiwaraová (Jap.) 6:4, 6:3, Benešová, Záhlavová-Strýcová (8-ČR) - Kingová, Schnacková (USA) 6:4, 6:1, Erraniová, Vinciová (2-It.) - Birnerová, Cetkovská (ČR) 6:2, 6:1, Juraková, Marosiová (Chorv./Maď.) - Voráčová, Zakopalová (ČR) 6:3, 7:5.

Reklama

Související témata: