Hlavní obsah

Karlovič obvinil ve Wimbledonu rozhodčí, že nadržovali Murraymu

Londýn

Chorvatský tenista Ivo Karlovič po porážce s Andym Murraym ve druhém kole Wimbledonu obvinil rozhodčí, že britskému hráči nadržovali. Stěžoval si, že mu často hlásili chybu nohou, ačkoli si na správné postavení postupem času dával velký pozor.

Foto: Toby Melville, Reuters

Andy Murray (vpravo) si podává ruku s Ivem Karlovičem po konci zápasu na Wimbledonu.

Článek

"V životě, od mých osmi let, mi tolikrát chybu nohou nezahlásili. Bylo jich snad jedenáct. A nebylo to za stavu 30:0 nebo 40:0, ale když to bylo 30:30 nebo v tie-breaku. Co to mělo být. Je to Davis Cup nebo Wimbledon," rozohnil se Karlovič na tiskové konferenci poté, co podlehl 5:7, 7:6, 2:6 a 6:7.

Podle něj se rozhodčí snažili, aby domácí naděje na titul nevypadla. "Nevím po kolika to bylo, ale stoupal jsem si pak dozadu, aby to nebyla chyba nohou. A stejně v tom pokračovali. Bylo to ostudné, ostudné. Je to Wimbledon, centrkurt a oni udělají tohle. Po tomhle zápase pro mě celý turnaj ztratil na důvěryhodnosti," zlobil se Karlovič.

"Cítím se podvedený. Na grandslamu, centrkurtu, nevím co říct...," uvedl čtvrtfinalista Wimbledonu z roku 2009. Mluvčí All England Clubu reagoval prohlášením, že Karlovič může podat oficiální stížnost. "Pak se prošetří veškeré důkazy," řekl mluvčí.

Murray vyjádřil soupeři sympatie. "Já nedokážu říct, jestli to byly chyby nohou, nebo ne. Na to je třeba se podívat u televize. Jestli to tak nebylo, má právo být naštvaný, protože jich tam bylo hodně," konstatoval čtvrtý nasazený svěřenec Ivana Lendla, jenž usiluje o první grandslamový titul.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články