Hlavní obsah

Kvitová - Schiavoneová 4:6, 7:5, 6:1Kvitová vydřela výhru nad Italkou a ve čtvrtfinále ji čeká Serena Williamsová

Londýn
Aktualizováno

Tenistka Petra Kvitová postoupila na Wimbledonu už do čtvrtfinále. Česká fedcupová reprezentantka s Italkou Franceskou Schiavoneovou prohrála úvodní sadu, zápas ale otočila a nakonec zvítězila po setech 4:6, 7:5 a 6:1. Obhájkyně trofeje se v příštím kole střetne s Američankou Serenou Williamsovou.

Foto: Toby Melville, Reuters

Vítězné gesto Petry Kvitové během zápasu s Franceskou Schiavoneovou.

Článek
Fotogalerie

"Předchozí dva zápasy šly dobře a rychle. Tohle bylo o boji, v prvním setu to bylo utrpení, ale důležitá je výhra," oddechla si Kvitová. "Kdybych to měl zhodnotit, tak bych řekl, že se ocitla ve čtvrtfinále," komentoval zápas její trenér David Kotyza.

Duel byl kvůli dešti posunut o čtyřicet minut a české hráčce pozdější začátek zápasu nesvědčil. Údery se jí nedařily a Italka nutila aktivní hrou svěřenkyni Davida Kotyzy chybovat. Úvodní dějství tak získala pro sebe Italka.

"Peťe nefungovalo od začátku vůbec nic. Ta zima jí neprospěla, byla tuhá a míče neletěly," řekl Kotyza. "Leckdo by se z toho zhroutil, co tam předváděla, ale ona to pořád zkoušela, až to vypižlala. Nakonec ji podržel servis," dodal trenér.

Kvitová ztratila podání i na začátku druhého setu. Vzápětí však Schiavoneová pomohla soupeřce dvěma dvojchybami a Kvitová nabízenou šanci využila a vzala si ztracené podání zpět.

Nejdůležitější game celého zápasu se odehrál za stavu 6:5 pro Kvitovou. V té době se nad Londýnem proháněly mírné dešťové srážky a zápas byl za stavu 40:40 několikrát přerušen. Zejména Schiavoneová se dožadovala dlouhodobějšího přerušení, ale hlavní rozhodčí byla proti. Kvitová nakonec nervózní game získala pro sebe a tím i celý zápas, protože ve třetí sadě už Češka jasně dominovala.

Kvitová se s mladší ze sester Williamsových střetla v kariéře dvakrát a ani jednou neuspěla. Obě hráčky se utkaly také na trávě ve Wimbledonu, v roce 2010 Williamsová vyhrála ve dvou setech.

Wimbledon on-line
Schiavoneová (24-It.) - Kvitová (4-ČR) 6:4, 5:7, 1:6.on-line

Reklama

Související témata: