Hlavní obsah

Hodlám Serenu porazit, vzkazuje Kvitová. Budu připravena, kontruje Američanka

Nejtěžší překážka stojí před Petrou Kvitovou. Ve čtvrtfinále Wimbledonu se postaví proti čtyřnásobné wimbledonské vítězce Sereně Williamsové. Češce se někdejší světovou jedničku ještě ani jednou nepodařilo porazit. Oba zápasy se však odehrály před dvěma lety a od té doby se výkony Kvitové rapidně zlepšily. Zápas Kvitová - Serena Williamsová se odehraje na Centrálním kurtu jako druhý v pořadí po duelu Ferrer - Del Potro, který začíná ve 13:00.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Soustředěný pohled Petry Kvitové, v úterý ji čeká Serena Williamsová.

Článek

"Serena je výborná hráčka, na trávě to hodně umí. Má výborný servis, bude to další těžký zápas a já půjdu na kurt s tím, že chci vyhrát, jinak tam nemá cenu chodit," řekla čtvrtá nasazená Kvitová před soubojem s turnajovou šestkou.

Se Serenou, mladší ze sester Williamsových, se Kvitová střetla dosud jen dvakrát a oba zápasy v roce 2010 prohrála. "Od té doby jsem se zlepšila, můj tenis šel nahoru. Ona hraje pořád dobře, ale ne jako tehdy. Bude to jiné," věřila Kvitová.

Poprvé s ní prohrála jasně na Australian Open, podruhé v londýnském semifinále, což je zatím poslední porážka Kvitové ve Wimbledonu. "Předloni to pro mě byla velká zkušenost, ale teď bych zápas ráda měla na své straně," řekla Češka a Serena Williamsová kontrovala: "Tehdy dobře podávala a rok poté vyhrála Wimbledon, takže je na trávě vynikající. Tak jako já. Budu připravena."

Serena nejlepší na okruhu

Trenér Kvitové David Kotyza považuje Serenu Williamsovou, pokud je zdravotně v pořádku a rozehraná, za nejlepší hráčku na okruhu. "Proto musí Peťa vytáhnout všechno, co má," uvažoval Kotyza, jak Serenu porazit. Američanka se dle svého zvyku cítila odhodlaně. "Jsem Serena Williamsová a jsem sebevědomá," strašila.

Soupeřky se často nechají vyvést z míry jen tím, že nastupují právě proti držitelce třinácti grandslamových titulů a než zjistí, že se s ní dá hrát, rychle prohrávají. "Já doufám, že ne, to by nebylo dobrý. Jsem hráčka desítky a kdybych tohle měla v hlavě, nemám právo tam být. Budu se snažit hrát můj tenis," prohlásila Kvitová.

Má možná o něco horší servis než Serena Williamsová, ale ve výměnách se bývalé jedničce vyrovná. S returnem a snahou o ostré zahájení výměny, zatlačením soupeřky do kouta jsou na tom obě stejně. "Serena umí vytáhnout správné karty v důležitých okamžicích, proto je taková šampiónka," řekl Kotyza a doufal, že i Kvitová to dokáže. "Má stavy, že to umí taky. Když to ukáže, může uspět," řekl kouč.

Zápas roku? To ne, je to výzva

Za zápas roku Kvitová ani Kotyza souboj s Williamsovou neoznačili. "To ne, je to hlavně výzva," uvedla Kvitová. "Bude to těžké, ale kdo neporazí Serenu, nemůže pomýšlet na úspěch ve Wimbledonu, a to doufám, že Peťa chce," doplnil Kotyza.

Jak tedy Serenu Williamsovou porazit? Dokázala to nečekaně Francouzka Virginie Razzanová v 1. kole French Open. "V úvodech turnajů je Serena nejzranitelnější, pak ale hraje výborně. Rád bych, aby rozhodovaly maličkosti, to je šance. Peťa dokáže velký věci ve velkých zápasech," věřil Kotyza. "Každý hráč má slabší chvilky. Bude to o returnu a o servisu a o čekání, kdy přijde šance na brejk," dodala Kvitová.

Reklama

Související témata: