Hlavní obsah

Novotná: Petra prohrála nejspíše s vítězkou letošního Wimbledonu

Londýn

Skvělý výkon Sereny Williamsové, její servis, return a rychlá hra, byly hlavními důvody porážky obhájkyně titulu Petry Kvitové ve čtvrtfinále Wimbledonu. Česká tenistka podlehla Američance 3:6, 5:7 a podle odborníků prohrála nejspíše s letošní vítězkou grandslamového turnaje v All England Clubu.

Foto: Sport.cz

Jana Novotná ve Wimbledonu při turnaji legend v roce 2010

Článek

"Špatné to určitě není, dostat se do osmičky ve Wimbledonu je vždycky vynikající. Možná jí to dodá klidu, že se sem vrátila jako vítězka, odehrála hezký výkon a prohrála možná s vítězkou letošního Wimbledonu," řekla Jana Novotná, vítězka Wimbledonu z roku 1998, která stejně jako Kvitová při obhajobě vypadla ve čtvrtfinále.

Po ztracené první sadě byl druhý set vyrovnanější, Kvitová dokonce měla setbol. "Serena perfektně servíruje, a když potřebovala, tak zahrála dobře. Petra měla šance, ale neměla na to to dotáhnout, na poražení Sereny to nebylo," řekla Novotná.

Zlesák: Kvitové chybělo více rizika

Williamsová byla podle Františka Zlesáka, který pracuje pro mezinárodní federaci ITF a při zápase seděl v hledišti vedle realizačního týmu Kvitové, o kousek lepší v základních segmentech hry - servisu, returnu i ve hře od základní čáry. "Serena stojí trošku blíž, takže jsou od ní míče hrozně rychle zpátky," řekl Zlesák.

Setbol si Kvitová vysloužila odvážnějším výkonem v druhé sadě, ale možná jí chybělo větší riziko. "Jinak nebyla šance, měla jít víc na hranu," řekl Zlesák. Na tribuně s kondičním koučem Kvitové Jozefem Ivankem a trenérem Davidem Kotyzou vtipkovali, že její údery musejí chodit na "to bílé", tedy na čáry. "Že to proti Sereně na to zelené nestačí."

Kvitová po zápase řekla, že se o větší riziko snažila a možná mohla někdy zahrát odvážněji. "Hlavně z returnů jsem se do toho snažila jít, protože když jsem jí to nahodila, tak jsem to pak šla jenom sebrat. Ale byly údery, které jsem mohla zatlačit víc, to určitě jo. Jenomže z takové rány stačí málo a je to pryč," řekla.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Wimbledon 2012 - dvouhra žen

  • Čtvrtfinále

  • 03.07.12      13 : 00
    Německo Sabine Lisická Německo Angelique Kerberová
    3 : 6; 7 : 6; 5 : 7
  • 03.07.12      13 : 00
    Polsko Agnieszka Radwaňská Ruská federace Maria Kirilenková
    7 : 5; 4 : 6; 7 : 5
  • 03.07.12      13 : 00
    Spojené státy Serena Williamsová Česká republika Petra Kvitová
    6 : 3; 7 : 5
  • 03.07.12      13 : 00
    Rakousko Tamira Paszeková Bělorusko Victoria Azarenková
    3 : 6; 6 : 7
  • Semifinále

  • 05.07.12      14 : 00
    Německo Angelique Kerberová Polsko Agnieszka Radwaňská
    3 : 6; 4 : 6
  • 05.07.12      16 : 00
    Spojené státy Serena Williamsová Bělorusko Victoria Azarenková
    6 : 3; 7 : 6
  • Finále

  • 07.07.12      15 : 00
    Polsko Agnieszka Radwaňská Spojené státy Serena Williamsová
    1 : 6; 7 : 5; 2 : 6
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články