Hlavní obsah

Zraněný Nadal zrušil rekordní exhibici s Djokovičem na stadiónu Realu

Madrid

Exhibice mezi hvězdami Rafaelem Nadalem a Novakem Djokovičem na fotbalovém stadionu Realu Madrid, při níž měl padnout divácký rekord při tenisovém zápase, se 14. července neuskuteční. Španěl Nadal ji zrušil kvůli problémům s kolenem, v němž má zánět a na radu lékařů si dopřeje nejméně dvoutýdenní klid.

Foto: Toby Melville, Reuters

Rafael Nadal se ukrývá před diváky ručníkem.

Článek

Nejlepší dva tenisté světového žebříčku se měli utkat na stadiónu Santiaga Bernabeua v rámci oslav 110 let od založení španělského velkoklubu. Pořadatelé plánovali, že se přijde podívat až 80 tisíc lidí, což by byla suverénně rekordní návštěva na tenise.

"Je mi to kvůli fanouškům moc líto. Pokusíme se najít nový termín," uvedl dnes v prohlášení Nadal, specialista na antukový povrch, na němž nedávno už posedmé vyhrál grandslam Roland Garros v Paříži. Na trávě ve Wimbledonu mu ale v minulém týdnu připravil nečekaně brzký konec už v druhém kole český tenista Lukáš Rosol.

Start na olympiádě ohrožen není

Nadala pak bolelo koleno, a tak se vydal za lékaři. "Zjistili, že mám zánět v úponu na čéšku. Nařídili mi proto dva týdny klidu," dodal španělský tenista, který chtěl spolu s Djokovičem, rovněž fanouškem Realu, pomoci dobré věci. Výtěžek exhibice měl jít na charitativní účely.

Nadalova účast na olympijských hrách by neměla být ohrožena. Zlatou medaili z Pekingu bude na kurtech ve Wimbledonu obhajovat za necelý měsíc. "Proces rekonvalescence spojím s krátkou dovolenou a za 15 dnů se vrátím k tréninku. Abych byl na olympiádu připravený," dodal Nadal, který bude 27. července stejně jako Djokovič vlajkonošem své výpravy při slavnostním zahájení her v Londýně.

Reklama

Související témata:
  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková