Hlavní obsah

VIDEO: Brečet jsem fakt nechtěl. Nešlo to zastavit, vysvětlil Murray emoce po finále Wimbledonu

Londýn

Sice z prvního wimbledonského finále odešel poražen, ale britské fanoušky si Andy Murray i tak získal. Do bitvy na centrálním kurtu dal srdce a při závěrečném ceremoniálu ho nával emocí dohnal k slzám. Zároveň tím rozplakal i řadu fanoušků v hledišti. Pláči se přitom vehementně bránil.

Murray pláče po finále Wimbledonu s Federerem

 
Článek
Fotogalerie

Federer vyhrál sedmý wimbledonský titul

„Jenže do zápasu jsem investoval tolik snahy, fanoušci mě neuvěřitelně povzbuzovali, to je pak hodně obtížné kontrolovat reakce," vysvětloval pětadvacetiletý Skot.

„To poslední, o co bych stál, bylo rozbrečet se na kurtu. Jenže stalo se, nešlo to zastavit," přiznal Murray, který ani napočtvrté v grandslamovém finále neuspěl.

Teď si chce dát od tenisu týden volno. Pak začne ladit formu na olympijský turnaj, který se bude hrát znovu ve Wimbledonu. „Zklamání bude přetrvávat tak dlouho, jak bude nutné. To je proces, který nehodlám nijak uspěchat," má jasno světová čtyřka.

„Vrátit se rychle po porážce na kurt může někdy fungovat, může to mít ale úplně opačný efekt. Musím si pořádně odpočinout a nechat své tělo zotavit," pokračoval poražený finalista.

I s odstupem si myslí, že si z finálové prohry může odnést spousty pozitivního. „Je jasné, že jsem zase blíž k zisku prvního grandslamového titulu. Po třech finále, v nichž jsem nezískal ani set, se mi konečně povedlo vyhrát proti Rogerovi první sadu. Ve Wimbledonu jsem poprvé hrál finále, takže na trávě se určitě zlepšuji," dodal Murray.

Reklama