Hlavní obsah

Almagro - Hájek 6:4, 6:3Hájek první semifinále ATP v kariéře prohrál. Nestačil na Almagra

Bastad
Aktualizováno

Český tenista Jan Hájek na turnaji ve švédském Bastadu v prvním semifinále na okruhu ATP v kariéře neuspěl. S desátým hráčem světa Nicolásem Almagrem ze Španělska prohrál 4:6 a 3:6.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Tenista Jan Hájek si finále v Bastadu nezahraje

Článek

V prvním setu držel osmadvacetiletý Hájek s předloňským vítězem turnaje krok do desáté hry, kdy poprvé ztratil podání. Ve druhém setu 102. hráč žebříčku, který v Bastadu startoval poprvé v sezóně v hlavní soutěži podniku ATP, přišel o servis za stavu 3:4 a soupeř nabídnutou šanci ukončit zápas hned v následujícím gamu bez problémů využil.

Almagro si o titul zahraje s loňským finalistou Davidem Ferrerem. Se svým krajanem se ve finále v Bastadu utkal už v roce 2007 a s nynějším pátým hráčem světa uhrál jen tři gamy.

Williamsová ve Stanfordu v noci nespí, ale hladce vítězí

Wimbledonská šampionka Serena Williamsová sice na tenisovém turnaji ve Stanfordu stále bojuje s časovým posunem po příletu z Londýna, na jejich výsledcích to však znát není. Obhájkyně loňského titulu postoupila po vítězství 6:4 a 6:0 nad Chanelle Scheepersovou z JAR do semifinále.

Williamsová po sobotním zisku wimbledonského double dorazila do Severní Kalifornie v pondělí a stále se ještě nevyrovnala s jiným časem. V pátek vstávala jednu hodinu po půlnoci a pět hodin sledovala poslední sezonu seriálu Zoufalé manželky.

"Myslela jsem, že usnu, ale nepovedlo se. Jako vždycky jsem brečela, miluju ten seriál. Byla jsem vzhůru, jako kdybych byla pořád v Evropě," dodala třicetiletá americká tenistka.

O postup do finále se Williamsová utká s Soranou Cirsteaovou, jež zdolala 6:7, 6:2 a 6:0 třetí nasazenou Slovenku Dominiku Cibulkovou. Dvaadvacetiletá Rumunka vyhrála i přes nepřízeň čárových rozhodčích - jen v prvním setu pomocí Jestřábího oka zvrátila šest z devíti jejich rozhodnutí.

"Na konci setu jsem si brala challenge pořád, protože už jsem nikomu nevěřila. Bylo to jako ve skryté kameře, možná někdo chtěl vidět, jak budu reagovat, když tam bylo tolik chyb. Až jsem se musela smát," uvedla Cirsteaová, jež nastřílela 15 es. "Sudí na umpiru nezměnila ani jedno rozhodnutí, takže kdybychom neměli Jestřábí oko, už bych si balila kufry," dodala.

V druhém semifinále se utká Belgičanka Yanina Wickmayerová s dvacetiletou Američankou Coco Vandewegheovou, jež si vůbec poprvé zahraje na WTA Tour mezi nejlepšími čtyřmi.

STANFORD - ženy (tvrdý povrch, dotace 640 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
S. Williamsová (1-USA) - Scheepersová (6-JAR) 6:4, 6:0, Wickmayerová (5-Belg.) - Bartoliová (2-Fr.) 6:3, 6:2, Cirsteaová (9-Rum.) - Cibulková (3-SR) 6:7 (5:7), 6:2, 6:0, Vandewegheová (USA) - U. Radwaňská (Pol.) 6:4, 6:4.
Semifinálové dvojice: S. Williamsová - Cirsteaová, Vandewegheová - Wickmayerová.
Bastad - muži (antuka, dotace 410.175 eur):
Dvouhra - semifinále: Almagro (2-Šp.) - Hájek (ČR) 6:4, 6:3, Ferrer (1-Šp.) - Dimitrov (6-Bul.) 6:3, 7:5

Reklama

Související témata: