Hlavní obsah

Česká tenistka Záhlavová-Strýcová si v Palermu zahraje první letošní finále

Palermo

Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová na turnaji v Palermu otočila semifinálový zápas s Britkou Laurou Robsonovou. Po vítězství 2:6, 7:5, 6:2 si v neděli zahraje své první letošní finále ve dvouhře na okruhu WTA. Její soupeřkou bude nasazená jednička, domácí Erraniová, která vyřadila Erraniová Rumunku Beguovou.

Foto: Sebastien Pirlet, Právo

Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová

Článek

První vzájemný duel obou hráček rozehrála lépe osmnáctiletá rodačka z Melbourne, v první sadě získala hned třikrát podání české turnajové osmičky a zvítězila 6:2.

V hodinu a čtvrt dlouhém druhém setu sice šestadvacetiletá Češka nepotvrdila vedení 5:4 a přišla o podání, vzápětí ale soupeřce brejk oplatila a vyhrála 7:5. Závěrečný set byl již plně v režii Záhlavové-Strýcové, která se dostala až do vedení 5:1 a nakonec zvítězila 6:2.

Ve dvouhře si Záhlavová-Strýcová zahraje třetí finále v kariéře a změní svou dosavadní padesátiprocentní úspěšnost. Jediný titul získala loni v září v Québeku. Její soupeřkou bude vítězka druhého semifinále mezi první nasazenou Italkou Sarou Erraniovou, vítězkou turnaje z roku 2008, a Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou.

Rodačka z Plzně má v Palermu patent na dlouhá utkání. Od druhého kola vyhrála všechny duely ve třech setech a celkově na kurtech při svých střetnutích ve dvouhře strávila už 11 hodin a tři minuty..

Turnaj žen v Palermu (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Záhlavová-Strýcová (8-ČR) - Robsonová (Brit.) 2:6, 7:5, 6:2
Erraniová (1-It.) - Beguová (Rum.) 6:4, 6:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články