Hlavní obsah

Cetkovská doufá, že zranění kotníku nebude vážné

Londýn

Podvrtnutý kotník ukončil premiéru tenistky Petry Cetkovské na olympijských hrách. Česká hráčka podklouzla za základní čarou a zápas s favorizovanou Němkou Angelique Kerberovou vzdala za stavu 1:6 a 0:3. Utkání mezi profesionálkami nedohrála poprvé v kariéře.

Foto: Suzane Plunkett, Reuters

Tenistka Petra Cetkovská na olympijském turnaji skončila hodně rychle

Článek

Cetkovská mívala s kotníky v minulosti hodně starostí, proto se při bolesti lekla. "Proboha, už zase. Nééé," blesklo jí hlavou. "Vím, kolik to dá práce, dostat se zpátky. Nemělo by to být nic vážného. Není to výron, " doufala tenistka.

V posledních týdnech se necítila úplně nejlépe. Po Wimbledonu měla špatné pravé koleno. "Potom jsem si v tréninku poranila chodidlo," řekla a doplnila, že dva dny před zápasem ji začalo pro změnu píchat v levém koleně. "Sype se to ze všech stran."

Ke zranění v utkání s letošní semifinalistkou Wimbledonu Kerberovou mohla přispět i kluzká tráva, která nestačila po grandslamovém turnaji zesílit. "Při Wimbledonu to klouže trošku, ale teď na olympiádě jsem se bála změnit směr, musela jsem se soustředit, abych se pořádně zapřela," řekla Cetkovská.

Svoji účast na olympiádě si Cetkovská i přes nevydařený turnaj užila. "Třeba zahájení bylo fantastický a být součástí tady toho společenství je důležité," řekla a byla i ráda, že bydlela v olympijské vesnici. "Když v ní nejste, nejste na olympiádě. Teprve tam na vás dýchne ta pravá atmosféra. Scházíte se s lidmi z celého světa, ze Srí Lanky, z malých ostrůvků, o kterých jsem nikdy neslyšela," řekla.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík