Hlavní obsah

Kvitová - Bartoliová 6:1, 6:1Kvitová přešla přes Bartoliovou do čtvrtfinále v Montrealu

Tenistka Petra Kvitová postoupila poprvé v kariéře do čtvrtfinále prestižního turnaje v Montrealu. Nasazená pětka ve třetím kole porazila prvně Francouzku Marion Bartoliovou, a hned jednoznačně 6:1 a 6:1.

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

Petra Kvitová postoupila v Montrealu do třetího kola.

Článek

Nasazená pětka Kvitová ve třetím kole porazila prvně v životě Francouzku Marion Bartoliovou, a hned jednoznačně 6:1 a 6:1. Dvaadvacetiletá Češka v předchozích dvou zápasech odehrála s Bartoliovou třísetové bitvy, dnes ale měla utkání plně pod kontrolou. Soupeřce nasázela pět es, pětkrát jí vzala servis a duel ukončila za rovnou hodinu.

Turnajová šestnáctka Šafářová v třetím kole vyřadila čtvrtou nasazenou Samanthu Stosurovou z Austrálie. Více než dvouhodinový zápas se rozhodoval v tie-breacích. V první zkrácené hře pětadvacetiletá Češka odvrátila dva setboly a vyhrála 11:9, v druhé zvítězila 7:5.

Své soupeřky pro čtvrtfinále české tenistky ještě neznají. Kvitová mohla teoreticky narazit na světovou jedničku Viktorii Azarenkovou, ta už dnes ale nenastoupila k dohrávce zápasu druhého kola proti Tamiře Paszekové, který byl přerušen kvůli dešti za stavu 3:3 v prvním setu.

Běloruská tenistka má problémy s levým kolenem a postěžovala si na rychlý přesun do Kanady po olympijských hrách. "Neměla jsem čas zregenerovat a mé tělo se necítí dobře. Koleno není v pořádku. Snad to není nic vážného," uvedla Azarenková, jež nebude hrát ani příští týden v Cincinnati a doufá, že se stihne uzdravit do US Open.

Kvůli brzkému odstoupení je v ohrožení její pozice světové jedničky. Na tu se v případě vítězství v Montrealu posune Polka Agnieszka Radwaňská.

Berdych i Štěpánek v Torontu končí

Tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek vypadli na turnaji série Masters v Torontu ve třetím kole. Česká jednička Berdych skončil po porážce 4:6 a 2:6 s Francouzem Richardem Gasquetem a prohrál třetí ze svých posledních čtyř zápasů.

Šestadvacetiletý Berdych potvrdil, že se mu od antukového Roland Garros, kde vypadl v osmifinále, příliš nedaří. Na turnaji v Halle vyhrál jeden zápas, následně ve Wimbledonu i na stejném místě v olympijském turnaji vypadl pokaždé v prvním kole a v Torontu porazil jen v druhém kole Francouze Juliena Bennetteaua.

Na jeho kolegu z bronzového olympijského deblu Gasqueta čtvrtý nasazený Berdych nenašel za 104 minut zbraň. V prvním setu se sice dokázal z nepříznivého stavu 0:4 dostat až na rozdíl jednoho gamu, ale Francouz set získal. Druhá sada už byla jasnou záležitostí turnajové čtrnáctky Gasqueta.

Třiatřicetiletý Štěpánek vypadl s o rok starším Němcem Tommym Haasem. Český tenista vyhrál první set 6:2, nicméně za stavu 1:2 v druhé sadě byl zápas na několik hodin přerušen kvůli dešti a po pauze se vrátil v lepší pohodě Haas. Set získal 6:4 a v rozhodující sadě Štěpánka deklasoval 6:1.

Tenisový turnaj žen v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 2,168.400 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Paszeková (Rak.) - Azarenková (1-Běl.) 3:3 skreč, Kerberová (6-Něm.) - Makarovová (Rus.) 6:3, 6:3, Wozniacká (7-Dán.) - Bertensová (Niz.) 7:5, 6:1.
Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (5-ČR) - Bartoliová (9-Fr.) 6:1, 6:1, Šafářová (16-ČR) - Stosurová (4-Austr.) 7:6 (11:9), 7:6 (7:5).
Čtyřhra - 2. kolo:
Lisická, Pcheng Šuaj (Něm./Čína) - Grandinová, Uhlířová (JAR/ČR) 7:5, 6:4.
Tenisový turnaj mužů v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2,648.700 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Gasquet (14-Fr.) - Berdych (4-ČR) 6:4, 6:2, Haas (Něm.) - Štěpánek (ČR) 2:6, 6:4, 6:1, Djokovič (1-Srb.) - Querrey (USA) 6:4, 6:4, Granollers (Šp.) - Chardy (Fr.) 6:1, 6:4, Tipsarevič (5-Srb.) - Čilič (10-Chorv.) 6:2, 6:4, Fish (11-USA) - Mónaco (7-Arg.) 2:6, 6:1, 6:4.
Čtyřhra - 2. kolo:
Granollers, M. López (8-Šp.) - Berdych, Mayer (ČR/Něm.) 6:2, 6:2.

Reklama

Související témata: