Hlavní obsah

Kvitová - Paszeková 6:3, 6:2Kvitová i Šafářová jsou v Montrealu v semifinále

Montreal
Aktualizováno

Petra Kvitová i Lucie Šafářová jsou na tenisovém turnaji v Montrealu v semifinále. Obě české hráčky ve čtvrtfinále neztratily ani set; nasazená pětka Kvitová porazila Tamiru Paszekovou z Rakouska 6:3, 6:2, šestnáctka Šafářová odehrála ještě o game méně proti italské soupeřce Robertě Vinciové a zdolala ji dvakrát 6:2.

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

Petra Kvitová

Článek

Ve finále mohou české levačky narazit na sebe. Obě navíc mají šanci ukončit v Montrealu čekání na první letošní titul na okruhu WTA. Loňská wimbledonská vítězka Kvitová se v této sezóně do finále ještě neprobila, Šafářová byla blízko titulu v dubnu na antuce v Charlestonu.

Kvitová se o postup do finále utká s bývalou světovou jedničkou Dánkou Caroline Wozniackou, která je na turnaji nasazena jako číslo sedm, soupeřkou Šafářové bude čínská vítězka loňského French Open Li Na, jež ve čtvrtfinále deklasovala turnajovou dvojku Agnieszku Radwaňskou z Polska 6:2, 6:1.

Obě české tenistky přitom musely v sobotu na své zápasy dlouho čekat, než přestane pršet. "Nebylo to příjemné, ale zápas mi vyšel a poprvé v Kanadě si zahraju semifinále," radovala se Šafářová, která posledních pět zápasů s Li Na prohrála. Porazila ji pouze před sedmi lety na antuce.

Kvitová má s Wozniackou také negativní bilanci. Z pěti zápasů vyhrála česká jednička dvakrát, ale loni na Turnaji mistryň ji zdolala ve dvou setech, než si později došla pro šestou trofej v sezóně.

Djokovič krok od obhajoby na kanadském Masters

Světovou dvojku Novaka Djokoviče dělí poslední vítězství od úspěšné obhajoby titulu na turnaji Masters v Kanadě. Loni vyhrál srbský favorit Rogers Cup ještě v Montrealu, nyní se turnaj hraje v Torontu a Djokovič na něm míří za třetí letošní trofejí.

V semifinále vyřadil krajana Janka Tipsareviče 6:4, 6:1 a jeho posledním soupeřem bude čtrnáctý nasazený Francouz Richard Gasquet, jenž porazil Američana Johna Isnera 7:6 a 6:3. Djokovič má s Gasquetem bilanci 6:1 a v Torontu může získat třetí letošní trofej po Australian Open a Masters v Miami.

Oba Srby ve vzájemné bitvě zastavil po pátém gamu déšť, Djokovič v té době vedl 3:2. V šatně pak měli hodinu pauzu, navíc už před zápasem museli hodinu a půl čekat, než se vůbec začalo hrát. Djokovič se proto hodně zlobil. "Nevidím důvod, proč tyto turnaje nemůžou mít střechu. Snad o tom po letošních zkušenostech budou hodně přemýšlet. Kdyby ji měli třeba jako ve Wimbledonu, ušetří nám to všem čas," prohlásil Djokovič.

I kdyby titul úspěšně obhájil, nemůže připravit Švýcara Rogera Federera o post světové jedničky.

MONTREAL - ženy (tvrdý povrch, dotace 2 168 400 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (5-ČR) - Paszeková (Rak.) 6:3, 6:2, Šafářová (16-ČR) - Vinciová (It.) 6:2, 6:2, Wozniacká (7-Dán.) - Wozniacková (Kan.) 6:4, 6:4.
Semifinálové dvojice:
Kvitová - Wozniacká, Šafářová - Li Na (10-Čína).
TORONTO - muži (tvrdý povrch, dotace 2 648 700 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Tipsarevič (5-Srb.) 6:4, 6:1.

Reklama

Související témata: