Hlavní obsah

Stříbrných deblistek Hradecké s Hlaváčkovou se úsměv drží dál

Cincinnati/Praha

Forma se jich drží jako klíště. Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou ani po olympiádě nesletěly z vítězné vlny. Potvrdil to jejich společný triumf na turnaji v Cincinnati. Na okruhu WTA letos už třetí!

Foto: Petr Horník, Právo

Stříbrné olympijské deblistky Lucie Hradecká (vlevo) a Andrea Hlaváčková mají další důvod k úsměvu - v Cincinnati na ně žádný pár nestačil.

Článek

Loňské vítězství v grandslamové Paříži se sice neopakovalo, ale ani na jednom z turnajů velké čtyřky neskončily Češky dřív než v semifinále. „U soupeřek jsme si vybojovaly respekt," viděla Hradecká po finále na wimbledonské trávě, kde Češky podlehly až sestrám Williamsovým a na olympiádě si s nimi v bitvě o zlato daly repete.

Vítězná cesta v Cincinnati byla lemována takřka symbolickými protivnicemi. V prvním kole si H+H poradily s fedcupovými konkurentkami Benešovou a Záhlavovou-Strýcovou. Ve druhém stála na druhé straně kurtu vedle Němky Görgesové Květa Peschkeová, která jim přenechala místo na olympiádě. A už ve čtvrtfinále si česká dvojice poradila s nejlepším párem sezóny, Italkami Erraniovou a Vinciovou.

Londýnské úsměvy tak vydržely stříbrným olympioničkám i na americký beton, kde k turnajové prémii 55 tisíc dolarů dostaly ještě malované vázy. Společně si letos vydělaly přes 320 tisíc dolarů (asi 6,3 miliónů korun).

Před startem US Open si ještě naplánovaly start v New Havenu, ale stále nemají rády, když se jim říká deblistky. Hlaváčková se ostatně postupem do osmifinále dvouhry v Cincinnati dostala na 81. příčku singlového žebříčku. Výš ještě šestadvacetiletá blondýnka nikdy nebyla.

Letošní rok Hradecké s Hlaváčkovou
VÍTĚZSTVÍAuckland, Memphis, Cincinnati
FINÁLEWimlbedon, olympijské hry
SEMIFINÁLEAustralian Open, Indian Wells, French Open
ČTVRTFINÁLECharleston
2. KOLOMadrid
1. KOLOMiami

Reklama