Hlavní obsah

Druhá tenistka světa Radwaňská se v generálce na US Open zranila

New Haven

Druhá tenistka světa Agnieszka Radwaňská se v generálce na US Open na turnaji v New Havenu zranila. Třiadvacetiletá Polka ve druhém kole vzdala za stavu 0:6 a 1:2 zápas s Běloruskou Olgou Govorcovovou, problémy s ramenem by ji však neměly o start na posledním grandslamu sezóny připravit.

Foto: John Sommers, Reuters

Polská tenistka Agnieszka Radwaňská má potíže s ramenem.

Článek

"Je to jenom zánět. V poslední době jsem hodně hrála a rameno přetěžovala, takže mi teď řeklo 'ne'," citovala Radwaňskou agentura AP. "Grandslam je nejdůležitější turnaj, proto jsem teď měla strach pokračovat. Pro vítězství jsem neudělala vůbec nic," dodala finalistka letošního Wimbledonu.

Radwaňská loni na US Open došla do druhého kola, jejím nejlepším výsledkem ve Flushing Meadows je postup do osmifinále v letech 2007 a 2008. Na okruhu WTA polská tenistka získala letos tři tituly, celkem jich má na kontě deset.

US Open začne v pondělí a kvůli zdravotním potížím se z něj už odhlásila vítězka newyorského turnaje z roku 2004 Ruska Světlana Kuzněcovová. Chybět bude také patnáctá hráčka světa Estonka Kaia Kanepiová, šestnáctka žebříčku WTA Věra Zvonarevová z Ruska a Italka Flavia Pennettaová, jíž patří osmnácté místo.

Reklama

Související témata: