Hlavní obsah

Sladká Šarapovová se vrhla do světa cukrovinek. Pytlík bonbónů prodává za 115 korun

New York

Kvůli žaludečním problémům se odhlásila z turnaje v Montrealu. Možná za to mohla nestřídmá degustace cukrovinek či nervozita z premiéry. Tenistka Maria Šarapovová totiž tento týden v New Yorku představila vlastní značku sladkostí Sugarpova.

Foto: Sport.cz

Ruská tenistka Maria Šarapovová vládne osmý rok po sobě žebříčku nejlépe vydělávajících sportovkyň světa

Článek
Fotogalerie

Za šest dolarů (115 korun) si mohou mlsouni koupit pytlík bonbónů, jejichž tvary a chutě znázorňují svět, v němž se ruská kráska pohybuje. K mání tak jsou sladké tenisové míčky i miniaturní boty s podpatkem a barevné rtíky.

„Jsem nadšená, protože to je jenom moje investice, moje peníze," tvrdila Šarapovová, jejíž půvabnou vizáž dosud využívaly přední světové firmy k propagaci svého zboží: Nike, Tiffany, Canon, Samsung, Evian...

Nedlouho před začátkem US Open se pětadvacetiletá fešanda místo tréninku věnovala spíš propagaci nové značky. Šarapovová ji veřejnosti prezentuje jako „dostupný dotek luxusu" a na reklamních billboardech posílá potenciálním konzumentům vzdušný polibek.

Nejlépe vydělávající sportovkyní

Za tím vším ale není jen bezbřehá touha vydělat další milióny. Část příjmů má jít také do tenistčiny nadace, která podporuje studenty v oblastech, jež byly zasaženy jaderným výbuchem v Černobylu.

Sibiřská rodačka je ovšem nadále nejlépe vydělávající sportovkyní světa. Časopis Forbes odhadl její příjmy za rok 2011 na 27,1 miliónu dolarů, z toho 22 miliónů získala na reklamních smlouvách mimo kurt.

Nápad přišel před dvěma lety

K tomu, aby se z ní stal „Willy Wonka v sukních", ji prý inspirovala touha vlastnit značku, která by vyjadřovala, jaká vlastně ruská tenistka doopravdy je. Stejně jako hrdina Dahlovy knížky Karlík a továrna na čokoládu nechtěla nic seriózního, ale především zábavu. „Proto mě napadly bonbóny. To bylo tak před dvěma lety," vysvětlovala deníku USA Today.

Tenistčin manažer Max Eisenbud označil práci na bonbónovém projektu za svou nejzajímavější od doby, kdy Rusku zastupuje. „Možná to bylo nejdůležitější rozhodnutí, jaké jsem zatím v životě udělala," řekla Šarapovová. To ale neznamená, že by se vzdala tenisové rakety. Ostatně v roce, kdy dovršila kariérní grandslam a získala stříbro na olympiádě, kde navíc byla vlajkonoškou ruské výpravy, by to nedávalo pražádný smysl.

Nejlépe placené sportovkyně 2011:
1. Maria Šarapovová (Rusko/tenis)27,1 mil. dolarů
2. Li Na (Čína/tenis)18,4 mil. dolarů
3. Serena Williamsová (USA/tenis)16,3 mil. dolarů
4. Caroline Wozniacká (Dánsko/tenis)13,7 mil. dolarů
5. Danica Patricková (USA/motorsport)13 mil. dolarů
6. Viktoria Azarenková (Bělorusko/tenis)9,7 mil. dolarů

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová