Hlavní obsah

Berdych - Nieminen 6:3, 6:2Berdych se moc nezpotil a je mezi nejlepšími osmi. Kvitová proti Šafářové

Aktualizováno

Jen hodina stačila Tomáši Berdychovi, aby vyprovodil z kurtu na turnaji ve Winston-Salemu Fina Jarkka Nieminena 6:3 a 6:2. O postup do semifinále se utká s Belgičanem Stevem Darcisem, který českého tenistu vyřadil na olympiádě v Londýně. Na turnaji v New Havenu se střetne v boji o semifinále Petra Kvitová s Lucií Šafářovou.

Foto: David Kohl, ČTK/AP

Tomáši Berdychovi to ve Winston-Salemu jde.

Článek

Berdych v generálce na US Open neztratil set ve svém úvodním duelu s Rusem Alexem Bogomolovem a Nieminena suverénně porazil i v šestém ze sedmi vzájemných střetnutí. Stačila mu na to hodina a šest minut, šestadvacetiletého Čecha nerozhodila ani vynucené přestávka kvůli dešti ve druhém setu za stavu 4:2.

S Darcisem se zatím Berdych utkal v kariéře jen jednou, když s osmadvacetiletým Belgičanem prohrál v úvodním kole letošního olympijského turnaje. Rodák z Lutychu už ve Winston-Salemu ve třetím kole zdolal pátého nasazeného Američana Andyho Roddicka 7:6, 7:6.

Petra už myslí na US Open

Petra Kvitová porazila ve druhém kole turnaje v New Havenu Američanku Nicole Gibbsovou 6:2, 6:4 a postoupila do čtvrtfinále. O třetí semifinálovou účast za sebou se vítězka nedávného turnaje v Montrealu utká se spoluhráčkou z fedcupové reprezentace Lucií Šafářovou.

Dvaadvacetiletá Kvitová chce v New Havenu potvrdit dobrou formu před posledním grandslamem sezony US Open, který startuje v pondělí. Pátá hráčka světa po čtvrtfinálové účasti na olympiádě získala v Montrealu první letošní titul a před týdnem postoupila do semifinále v Cincinnati.

"Chci tady odehrát co nejvíc zápasů a jít na US Open s dobrými výsledky a dobře odehranými zápasy," řekla Kvitová, která se s Šafářovou na okruhu WTA utká poprvé v kariéře.

"Háčka jedou"

V čtyřhře do semifinále postoupily stříbrné olympijské medailistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Druhý nasazený pár si ve čtvrtfinále poradil s německo-českou dvojicí Lena Grönefeldová, Květa Peschkeová dvakrát 6:3.

Tenisový turnaj mužů ve Winston-Salemu v USA (tvrdý povrch, dotace 553.125 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (2-ČR) - Nieminen (16-Fin.) 6:3, 6:2, Tsonga (1-Fr.) - Stachovskij (Ukr.) 7:6 (7:1), 6:4, Isner (3-USA) - Melzer (13-Rak.) 6:4, 6:3, Granollers (6-Šp.) - Gulbis (Lot.) 4:6, 6:3, 6:2, Goffin (Belg.) - Kubot (Pol.) 6:3, 1:6, 7:6 (7:5).
Tenisový turnaj žen v New Havenu (tvrdý povrch, dotace 637.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (2-ČR) - Gibbsová (USA) 6:2, 6:4.
Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (3-Dán.) - Cibulková (6-SR) 6:2, 6:1, Kirilenková (7-Rus.) - Govorcovová (Běl.) 6:1, 6:2.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková, Hradecká (2-ČR) - Grönefeldová, Peschkeová (Něm./ČR) 6:3, 6:3.
Tenisový turnaj žen v Dallasu (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Jankovičová (2-Srb.) - Cirsteaová (8-Rum.) 6:2, 6:1, Vinciová (3-It.) - Scheepersová (7-JAR) 7:6 (7:1), 6:2, Jovanovská (Srb.) - Pcheng Šuaj (6-Čína) 6:4, 1:0 skreč, Dellacquaová (Austr.) - Wozniaková (Kan.) 6:4, 6:4.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Benešová, Záhlavová-Strýcová (1-ČR) - Dabrowská, Su-Wei Hsieh (Kan./Tchaj-wan) 6:4, 6:3, Bouchardová, Wozniaková (Kan.) - Gajdošová, Zakopalová (3-Austr./ČR) 6:2, 6:4.

Reklama

Související témata: