Hlavní obsah

VIDEO: Berdych měl tři mečboly, titul ale nezískal. Vzteky pak rozmlátil raketu

Po více než půl roce byl blizoučko tomu, aby zase vyhrál turnaj na okruhu ATP. Ve finále turnaje ve Winston-Salemu měl český tenista Tomáš Berdych proti Američanovi Johnu Isnerovi tři mečboly. Ani jeden z nich však neproměnil a nakonec musel k vítězství gratulovat dvoumetrovému soupeři. Bezprostředně poté si pak na lavičce ulevil, když vzteky rozmlátil raketu.

Zlostná reakce Tomáše Berdycha po zápase s Isnerem

 
Článek
Fotogalerie

"Doufám, že bude čas na to, abych dostal tenhle zápas z hlavy a uchoval si v paměti ty předchozí, které byly dobré. Ani tenhle nebyl špatný, až na ten konec. Stane se," prohlásil Berdych po prohře 6:3, 4:6 a 6:7.

V rozhodujícím tie-breaku sice prohrával 1:3, ale otočil na 5:3 a vypracoval si tři mečboly. Ani jeden ale po nevynucených chybách nevyužil a Isner vyhrál 11:9.

Na přemýšlení moc času není

"Pár zápasů jsem tu vyhrál, což byl cíl. Dařilo se mi, ale přece jenom ten kousek tomu chybí," řekl Berdych s tím, že bude potřebovat chvíli na to, aby promarněnou šanci na zisk osmého titulu v kariéře vstřebal. "Ale už v pondělí nebo úterý začínám v New Yorku, takže moc času na přemýšlení o tom, co bylo, není. Musím se připravit na to, co bude," uvedl český tenista, jenž vstoupí do US Open z pozice turnajové šestky utkáním s Belgičanem Davidem Goffinem.

Jeho přemožitel Isner vyhrál turnaj ATP popáté v kariéře. Letos triumfoval podruhé a stejně jako v červenci na trávě v Newportu mu vyšla obhajoba. "Je to skvělý pocit. Obhájit titul není snadné. Cítil jsem tu na sebe tlak. Myslím, že mi tahle zkušenost do budoucna pomůže," řekl sedmadvacetiletý Američan.

Ve finále nasázel Berdychovi 22 es a po dvou hodinách a 26 minutách mohl začít slavit. "Byl to výborný zápas v neuvěřitelné atmosféře. Asi to nebyl vždycky úplně nejhezčí tenis, ale zvládl jsem to a jsem na to pyšný," liboval si Isner, jenž v semifinále vyřadil turnajovou jedničku Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu.

Reklama

Související témata: