Hlavní obsah

Šarapovová se vrátila ve velkém stylu a těhotná není

Od olympiády neměla kvůli žaludečním potížím raketu v ruce. Musela se odhlásit z turnajů v Montrealu a Cincinnati. Lékaři ji vyšetřili, těhotenství vyloučili a nařídili odpočívat. Teď se Maria Šarapovová vrátila na kurt, a to ve velkém stylu. V prvním kole US Open přejela Maďarku Melindu Czinkovou dvakrát 6:2. Ve druhém čeká světovou trojku Španělka Lourdes Domínguezová.

Foto: Mike Groll, ČTK/AP

Maria Šarapovová hladce postoupila do druhého kola US Open.

Článek

Pětadvacetiletá hráčka měla problémy už v olympijském Londýně po finálové prohře s Američankou Serenou Williamsovou. "Udělali mi nějaké testy, odebrali krev, šla jsem i na ultrazvuk," uvedla  Ruska po svém úvodním vystoupení ve Flushing Meadows.

"Dozvěděla jsem se, že mám hlavně odpočívat, tak jsem vynechala dva turnaje. Asi šlo o znamení, že si mám dát pár týdnů pohov, ale bylo to zvláštní. Doktoři mi řekli, že jsem v pořádku a nejsem těhotná. 'Můžu dostat zpátky své peníze?', říkala jsem si," vyprávěla s úsměvem Šarapovová.

Před cestou do New Yorku však už vítězka letošního French Open mohla začít s normální stravou a i nové testy dopadly dobře. "Jsem šťastná, že jsem si zase zahrála soutěžní zápas. Svým způsobem jsem si udělala hezkou pauzu, jenže po všem tom tréninku má člověk chuť hlavně hrát," řekla.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner