Hlavní obsah

Chvílemi jsem neměla kyslík, popisovala Kvitová po postupu

Překvapená hrou Polony Hercogové byla Petra Kvitová v prvním kole US Open. Slovinka udivovala českou hráčku hlavně stopbaly, na které Kvitová nedokázala najít odpověď. I proto se úvodní dějství muselo rozhodovat až v tie-breaku. Ve druhé sadě však již Kvitová dominovala a nevadily jí proto ani potíže s astmatem, které pravidelně v Americe mívá.

Foto: Mel C. Evans, ČTK/AP

Tenistka Petra Kvitová během zápasu 1. kola US Open proti Poloně Hercogové.

Článek

Kvitová nakonec do druhého kola posledního grandslamového turnaje sezóny postoupila, ačkoliv odpor její sokyně trval celý úvodní set a pátá nasazená hráčka si mohla nakonec oddychnout, že úvodní sadu zvládla. „Přece jenom ten set byl hodně vyrovnaný. Až tím, že se mi podařilo vyhrát tie-break, jsem získala psychickou výhodu," popisovala Kvitová pro Radiožurnál.

Hercogová dvaadvacetiletou Češku trápila hlavně podařenými stopbaly. „Ty jsem prostě neměla," přiznala Kvitová. „Trenér mi říkal, že takhle normálně nehraje. Dneska se předvedla hodně dobře. Z forhendu to pálila a z bekhendu hrála slajzy. Bylo to hodně nepříjemný," dodala loňská vítězka Wimbledonu.

„Věděla jsem, že do toho musím jít, že nesmím běhat já. Ona (Hercogová) stála vzadu a hodně toho vyběhala," uznala česká fedcupová reprezentantka, která mívá pravidelně na americkém kontinentě problémy s astmatem. „Byly tam nějaké chvíle, kdy jsem se moc nemohla pohnout. Když nemám kyslík, nejdou mi nohy," prohlásila Kvitová, která se prý ale celkově necítila zle.

Oproti minulým sezónám se svěřenkyni Davida Kotyzy v Americe daří. Vyhrála turnaj v Montrealu, v Cincinnati došla do semifinále a v sobotu minulý týden zvedla nad hlavu trofej pro vítězství v New Havenu. I proto Kvitová doufá, že by letos mohla vylepšit své maximum z US Open. Češka v New Yorku došla nejdále do osmifinále. Ve 2. kole ji čeká Francouzka Alize Cornetová. Obě hráčky se na okruhu ještě ani jednou nestřetly.

Reklama

Související témata: