Hlavní obsah

Kvitové pomohl pohled na vzteklou Cornetovou. Když házela raketou, tak si lebedila

New York

Proti Alizé Cornetové hrála Petra Kvitová poprvé v životě, ale brzy pochopila, co na Francouzku platí. Ta jí navíc hodně pomohla svým vztekem a mlácením raketou o zem. Po prvním rozpačitém setu si tak klidná nejlepší česká tenistka dokráčela k postupu do 3. kola US Open.

Foto: Mike Groll, ČTK/AP

Petra Kvitová při utkání s Alizé Cornetovou.

Článek

Pokud Kvitová hraje s neznámou soupeřkou, obvykle jí netrvá dlouho, než odhalí její styl. "Tak tři gamy mi stačí, abych věděla, co hraje. O úderech asi získáte přehled dřív, ale trvá déle, než zareagujete. Servis dokáže měnit, tak to chvíli trvá," řekla Kvitová Radiožurnálu.

Proti Cornetové se postupem času rozhodla netlačit se do vítězných úderů za každou cenu. "Snažila jsem se to jenom rozehrát, ona chtěla najednou něco předvést a už to nebylo jako předtím. Nechala jsem to trošku na ní a ona to prostě vystřílela. Začala se vztekat, dala mi dva debly a to se hraje líp, když víte, že ona je vzteklá a hází raketou," popisovala svou taktiku.

Nad soupeřkou získala psychickou výhodu. "Byla to pro mě pomoc, já jsem byla v klidu, ani nervózní ani vystresovaná. Cítila jsem, že jsem na tom psychicky lépe," pochvalovala si.

Jako turnajová pětka patří k tenistkám, proti nimž se papírově slabší hráčky chtějí vytáhnout. "Neměla proti mně co ztratit, může do toho pálit, jak chce. Pamatuju si, že když jsem šla na velký kurt proti dobré hráčce, taky mi to bylo jedno. Holky to teď asi taky tak mají, jsou uvolněnější," řekla wimbledonská šampiónka z loňského roku.

Na americkém kontinentu, kde se jí v minulých sezónách příliš nedařilo, vyhrála už čtrnáctý z posledních patnácti zápasů. "Ta série je docela dobrá, ale jsme na US Open a tady by to chtělo ještě něco víc..." dodala Kvitová.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články