Hlavní obsah

Kvitová si pochvaluje servis a chce jít až do finále

New York

Když Petru Kvitovou nezklame zatím perfektní servis, mohla by na US Open myslet na vylepšení newyorského maxima z roku 2009, kdy skončila v osmifinále. Skvělé podání si česká tenistka pochvalovala i po zápase s Francouzkou Pauline Parmentierovou a věří, že jí vydrží i v duelu s Marion Bartoliovou.

Foto: Jessica Rinaldi , Reuters

Petra Kvitová a její mocná zbraň.

Článek

"Hodně jsem servis měnila, což soupeřce vadilo. Pro mne bylo důležité udržet si podání, abych potom mohla čekat na game, kdy budu returnovat a mít šanci ji brejknout," řekla Kvitová Radiožurnálu.

Doufá, že se její cesta letošním US Open nezastaví ani na Bartoliové. "Přijela jsem hrát co nejdéle. A to chtění pořád je, ráda bych ještě pokračovala, třeba až do finále," uvedla.

Čeká vyrovnanější zápas

Letos Bartoliovou porazila na Hopmanově poháru i nedávno na turnaji v Montrealu. Tam jí dovolila jen dvě hry, ale v New Yorku očekává vyrovnanější zápas. Turnajová pětka může těžit ze znalosti hry jedenácté hráčky světa. "Hraje ploché údery z obou stran. Vím, co od ní čekat. A co by na ni mohlo platit."

Na vítězné vlně zatím necítí únavu z nabitého programu posledních týdnů, i když s ní časem počítá. "Snažím se na to nemyslet, jenže až to tady skončí, asi to na mě padne," poznamenala česká fedcupová reprezentantka.

Reklama

Související témata: