Hlavní obsah

Kvitová nemusí smutnit, ze zámoří si odváží čtyři milióny

New York
Aktualizováno

Petra Kvitová sice do čtvrtfinále US Open neprošla, ale zase tak moc smutná být nemusí: během zhruba měsíc trvající série zámořských turnajů si vydělala bez reklam 200 tisíc dolarů (asi 4 milióny korun). Mohlo to být, pravda, víc. Vyřazením od Francouzky Marion Bartoliové v osmifinále US Open přišla o šanci vydělat tučný bonus. Kdyby newyorský grandslam česká tenistka vyhrála, brala by dohromady rekordní prémii 2,9 miliónu dolarů (57,6 miliónu korun). Po prohře tak inkasuje "jen" 120 tisíc dolarů za výsledek na turnaji plus 70 tisíc za úspěch v Kanadě a USA.

Foto: Jessica Rinaldi, Reuters

Petra Kvitová na US Open.

Článek

"Jsem smutná, to určitě," řekla Kvitová Radiožurnálu po utkání, které začala dobře, ale ve druhém a třetím setu už získala pouhé dva gamy.

V Severní Americe se Kvitové do letoška příliš nedařilo. Loni vypadla na US Open již v 1. kole a podobně končila i na přípravných turnajích. Letos bylo vše jinak, vyhrála v Montrealu a New Havenu, v Cincinnati postoupila do semifinále a ovládla pořadí tzv. US Series.

Patnáct výher a jen dvě prohry

Po vyřazení na US Open má z amerických turnajů bilanci 15 výher a dvě prohry. "S celou americkou šňůrou můžu být spokojená, byl to velký pokrok. Snažím na to koukat pozitivně," řekla. "Ty čtyři turnaje, to byl velký pokrok a to, co jsem tady hrála, mi snad pomůže do další části sezóny. Snad to ještě prodám," uvedla.

Kvitová je i díky účasti na olympijských hrách už dva měsíce na cestách. "Všechno to navazovalo a asi to byla moje nejdelší série v životě,"uvedla  a těšila se před koncem sezóny domů na rodiče ve Fulneku a na bratry.

V závěru sezóny Kvitovou mimo jiné čeká fedcupové finále proti Srbsku v Praze 3. a 4. listopadu a měla by také obhajovat titul na Turnaji mistryň v Istanbulu.

Reklama

Související témata: