Hlavní obsah

Vinciová - A. Radwaňská 6:1, 6:4Jedno je jisté, semifinále na US Open si zahraje Italka

Jedno už je na tenisovém US Open jisté. Semifinále bude hrát Italka. Roberta Vinciocá se totiž postarala o překvapení, když přejela turnajovou dvojku Agnieszku Radwaňskou z Polska 6:1 a 6:4. V boji o semifinále se utká se svoji krajankou a kolegyní z debla Sarou Erraniovou, se kterou je i ve čtvrtfinále čtyřhry.

Foto: Ray Stubblebine , Reuters

Roberta Vinciová jásá po postupu do čtvrtfinále na US Open.

Článek

"Je skvělé, že proti sobě nastoupíme ve čtvrtfinále dvouhry, jsme kamarádky a jedna Italka má jisté semifinále," řekla Vinciová po výhře nad Radwaňskou.

Devětadvacetiletá Vinciová se ve dvouhře dostala mezi osm nejlepších na grandslamu poprvé v kariéře a vylepšila si své maximum, kterým bylo osmifinále z letošního Wimbledonu. Agnieszku Radwaňskou porazila poprvé po čtyřech předchozích prohrách.

Proti polské favoritce hrála Vinciová odvážně a v utkání nastřílela 29 vítězných míčů a udělala jen čtyři nevynucené chyby z bekhendu. "Ona hraje hodně nepříjemný tenis, mění rytmus, hraje hodně čopu, zkracuje hru, chodí k síti, takže nikdy nevíte, co přijde," ocenila letošní wimbledonská finalistka Radwaňská hru Vinciové.

Italce vycházel vedle bekhendového čopu i přechod k síti. Úspěšně využívala svých zkušeností z volejů ze čtyřhry. "To Agnieszce dělalo velký problém, jej prohozy nebyly moc dobré a to mi nejspíše pomohlo postoupit," řekla.

Vinciovou motivují k vzestupu ve dvouhře její krajanky. Francesca Schiavoneová vyhrála předloni Roland Garros, na kterém byla letos Erraniová ve finále. V elitní desítce dvouhry byla i Flavia Pennettaová. "To jsou úžasné věci, z toho jsem nadšená a snažím se holky napodobit, protože vidím, že to jde," řekla Vinciová.

Murray přežil Raonicův dělový servis

Ve dvouhře mužů zvládl Brit Andy Murray nepříjemný test. Olympijský vítěz porazil v osmifinále Kanaďana Milose Raonice jasně 6:4, 6:4 a 6:2. "Dařilo se mi skvěle prohazovat, což bylo hodně důležité. On má drtivý servis a někdy se člověku nedaří ho returnovat, ale tentokrát jsem to trefoval dobře," řekl třetí nasazený Murray.

Olympijský víět z Londýna zápas vyhrál po dvou hodinách a stihl se dostat do šaten před deštěm, který se na New York blížil. "Jsem rád, že jsem to stihl a nenatahovalo se to," řekl Murray. Jeho příštím soupeřem bude chorvatský tenista Marin Čilič, který zastavil překvapení turnaje Martina Kližana a Slováka vyřadil po setech 7:5, 6:4 a 6:0.

US Open, mezinárodní tenisové mistrovství USA v New Yorku (dotace 25,526.000 dolarů):
Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Murray (3-Brit.) - Raonic (15-Kan.) 6:4, 6:4, 6:2
Čilič (12-Chorv.) - Kližan (SR) 7:5, 6:4, 6:0
Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Vinciová (20-It.) - A. Radwaňská (2-Pol.) 6:1, 6:4
Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Hradecká, Čermák (7-ČR) - Vesninová, Paes (3-Rus./Indie) 7:6 (7:2), 7:5
Junioři:
Dvouhra - 1. kolo:
Halebian, Rubin (USA) - Miočič, Šafránek (Chorv./ČR) 6:1, 7:5
Juniorky:
Dvouhra - 1. kolo:
Siniaková (6-ČR) - Haasová (Rak.) 7:5, 2:6, 7:6 (7:2)

Reklama